Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Najluđe Martinje kod Beletinca: moštek pokršten pored ogromnog spomenika pimpaču

Objavljeno:

- dana

– „Na ti vinček malo soli da nas od tebe glava ne boli. Navek budi fine duhe i pun jakosti. Draga braćo po vinu mošt je pokršten. Z dobrim tekom jedite i pijte, svega se užijte od mužike vuha napasite i za tanec noge nabrusite. Živeli“– izrekao je u obredu martinjski biškup Krunoslav Čolo na Beretinščaku kod Beletinca.

Veselo društvo

Tamo se na tradicionalnom simboličkom obredu prevođenja mošta u mlado vino okupilo veselo društvo. Dobre kapljice domaćina Borisa Canjuge Cugija nije manjkalo, kao ni odličnih domaćih mesnih delicija. Martinjski biškup, osim Borisa Canjuge, posvetio je i prisutne Dražena Cmrečaka te Roberta i Franju Obrstara.

Dobre kapljice domaćina Borisa Canjuge Cugija nije manjkalo, kao ni odličnih domaćih mesnih delicija

Bila je to jedna u nizu proslava Martinja u Varaždinskoj županiji, no sigurno ambijent je bio najposebniji. Sam obred pretvorbe mošta u mlado vino održan je pored prave atrakcije – spomenika muškom spolnom organu. Zdanje je postavljeno 13. lipnja 2015. godine i prava je atrakcija na bregu. – Rušili smo drva u šumi i kad sam vidio jedan hrast, nalikovao je na penis. Rekao sam: „Moramo to samo doraditi“ – rekao je Boris Canjuga. Drvo je doradio Ljudevit Minđek Ludva, poznati varaždinski kipar, i nastao je dvometarski spomenik udu. – Morali smo napraviti nešto posebno– dodao je Dražen Cmrečak. Naime, dok u Hrvatskoj ne postoji ništa slično, u Južnoj Koreji postoji i zabavni park posvećen penisima.

Zasad spomenik nisu otkrili turisti u velikom broju, no zna netko navratiti i fotografirati se

– Ma ovaj naš ništa ne može srušiti. Iskopali smo temelj dubok 80 centimetara, dobro je fiksiran, možete se vješati po njemu koliko vas volja – dodao je Boris Canjuga, koji dodaje da im je na početku malo bilo neugodno zbog spomenika. – Kad je ovuda išao velečasni posvećivati kuće smo ga pokrivali. No, onda je on rekao da nema potrebe jer da toga nema, ne bi bilo ni nas – jasan je Canjuga.

Atrakcija

Zasad spomenik nisu otkrili turisti u velikom broju, no zna netko navratiti i fotografirati se pored atrakcije. – Stižu ljudi i čude se. Vidite sad je pod nadstrešnicom, moramo ga polakirati prije zime, no želimo ovdje napraviti jedan park. U planu je postavljanje stolića, klupica, ali i sadnja biljaka – objasnio je Cmrečak. Također, jedno vrijeme je u planu bilo i da se nasuprot muškog postavi i ženski spolni organ. – Ma bilo je ideja, no onda bismo morali rušiti nadstrešnicu. Ovako je odlično – zaključili su.

Zabava & Stil

Advent u Varaždinu trebao bi početi 26. studenog, a lokacija klizališta je Kapucinski trg

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ako će epidemiloška situacija to dopuštati Advent u Varaždinu 2021. trebao bi se održati od 26. studenog 2021. do 6. siječnja 2022. godine i to uz prigodnu prodaju i ugostiteljstvo na Trgu kralja Tomislava, Trgu slobode, Trgu Miljenka Stančića i na Franjevačkom trgu.

Naime, ovo su podaci iz poziva zainteresiranim poslovnim subjektima za zakup kućica za prigodnu prodaju i ugostiteljstvo, koji je objavila Turistička zajednica grada Varaždina. Odabir izlagača trebao bi se održati sutra, 28. listopada. Također, Grad Varaždin objavio je Javni poziv za sufinanciranje troškova izlagačima s područja Grada Varaždina na manifestaciji Advent u Varaždinu 2021.

Iz prijašnjih natječaja za ovu manifestaciju poznato je da bi na Kapucinskom trebao biti ledeni park i klizalište ukupne površine 800 m2 te ledenih staza minimalno 200 m2 i kapaciteta klizališta s ledenim stazama 350 ljudi. Trebao bi se postaviti i ledeni tobogan maksimalne dužine 30 metara, te površine 120 m2. Spuštanje na toboganu je na tzv. gumenim šlaufovima. Turistička zajednica grada Varaždina sufinancirat će postavu klizališta i ledenog tobogana na prostoru Kapucinskog trga s 300.000 kuna bruto.

Sve ovo znači za pripreme za popularnu manifestaciju traju, ali sve će ovisiti o epidemiji koronavirusa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Novouređeni Frizerski salon Gloss otvorio vrata na novoj lokaciji u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Frizerski salon Gloss prošlog je tjedna otvorio svoja vrata na novoj lokaciji u Varaždinu – u Ulici braće Radić 18a. Tim povodom salon je ujedno proslavio velikih 15 godina rada.

Vlasnica Frizerskog salona Gloss je talentirana i iskusna frizerka Marijana Gregurić s 21 godinom radnog iskustva koja, osim što vodi salon, piše kolumne te je angažirana na modnim revijama i snimanjima tutorijala s poznatim hrvatskim bendovima.

Isto toliko godina radnog iskustva ima i talentirana zaposlenica Glossa Kristina Božićević. Frizerka Kristina Božićević u Glossu radi godinu dana, a svoj je talent prije toga obogaćivala i razvijala u Norveškoj, gdje je pet godina vodila frizerski salon.

– Zahvalila bih svojim dragim prijateljima na odazivu i pomoći, a posebno bih zahvalila svojoj obitelji za najveću podršku. Bez vas ovaj moj san ne bi se ostvario – rekla je vlasnica Glossa Marijana Gregurić prilikom otvorenja prekrasnoga frizerskog salona.

U Frizerskom salonu Gloss svi su dobrodošli, a u ponudi su frizure za žene i muškarce za sve prigode, od onih jednostavnih do najsloženijih.

– Odaberite frizerski tretman po želji, dođite, opustite se i zablistajte u našem novom salonu Gloss. Veselimo se vašem dolasku! – poručila je vlasnica Gregurić.

Radno vrijeme salona je ponedjeljkom, srijedom i petkom u popodnevnim satima, odnosno od 12 do 19 sati, utorkom i četvrtkom od 9 do 16 sati te subotom od 8 do 14 sati. Nedjeljom salon ne radi.

Svoj termin možete dogovoriti pozivom na broj telefona 042/200-420.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje