FOTORT

Sunčana subota, 9. veljače, bila je idealna za manifestaciju „Zebice-ptičeki se ženiju“, koju oko Valentinova organizira Udruga udomitelja “Nada” Ivanec.

Ivanečki park bio je pun djece, roditelja, djedova i baka koji su došli po slatki poklončić, ali i uživati u programu koji je pripremila marljiva ekipa iz Nade i njihovi prijatelji.

Ovo zanimljivo druženje temelji se na tradicionalnom vjerovanju u Hrvatskom zagorju i još nekim krajevima da se za Valentinovo „ptice žene“. Tog su se dana u prirodu za djecu skrivali i poklončići koje su oni morali tražiti, često i bosi po snijegu.

Svi su klinci u subotu bili toplo obučeni, ali ponijeli su kući slatke poklone, ljubave poruke upisane u srca i balone.

Moglo se uživati u glazbi Faringaša, prikazu zagorske svadbe djece osnovne škole iz Ivanca, nastupu mališana Dječjeg vrtića “Bambi”, finim kolačima i torti, toplim napicima, tomboli pa čak i u purici s mlincima.

Mladenka Ravenski, predsjednica Udruge Nada, kaže da pripreme za ovo ugodno druženje traju oko dva mjeseca jer žele biti kreativni, a vrlo je zadovoljna brojem djece koja su došla iz Ivanaca, ali i okolinih mjesta.

– Podijelili smo između 600 i 700 poklona. Ovogodišnju manifestaciju financijski je podržalo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pa nam je to malo olakšalo organizaciju, a zahvaljujemo i svim donatorima. Po prvi puta su se manifestaciji pridružili i gosti iz Slovenije, organizacija “Ljudska univerza” iz Ormoža – rekla je Mladenka Ravenski.

Komentari

Komentara