Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Pogledajte bajkovitu atrakciju ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Od 1. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine u barokom gradu će se održati Advent.

Moto ovogodišnjeg Adventa je “Grad u kojem priče postaju stvarnost”. Manifestacija će se održati na šest lokacija, od čega su neke nove.

Danas je u Varaždinu predstavljen program Adventa u Varaždinu.

Predstavljanje je održano u dvorištu palače Sermage gdje se smjestio Čarobni grad Djeda Mraza, koji će zasigurno biti hit ovogodišnjeg Adventa. Djed Mraz je prošlih godina “stanovao” u Kući Djeda Mraza u Gajevoj ulici, koja je postala svojevrsni simbol varaždinskog Adventa. Kuća je ove godine prerasla u – grad, a prostor u Gajevoj ulici od 30 m2 zamijenio je dvorišni prostor palače Sermage na gotovo 400 m2. Veća površina – veća čarolija, poručuju organizatori iz Turističke zajednice Varaždin.

U Čarobnom gradu Djeda Mraza bit će smješteni ured Djeda Mraza, radionice Bake Mraz, Suvenirnica, Grincheva špilja i Slatki kutak. Djed Mraz će u svom uredu dočekivati posjetitelje s osmijehom na licu, a u radionici Bake Mraz održavat će se razne radionice uz slasne kolače, gledati animirani filmovi i čitati čarobne priče. Svoje mjesto imat će i Grinch, no i on će biti u veselom, prazničnom raspoloženju. U Čarobnom gradu Djeda Mraza najmlađi će posjetitelji, kao i svi koji se žele na trenutak vratiti u djetinjstvo, moći uživati u blagdanskoj čaroliji zasigurno najčarobnijeg mjesta u Hrvatskoj ovog Adventa.

Evo kako izgleda.

Foto i video

FOTO Snijeg učinio Varaždin još romantičnijim u adventsko vrijeme

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Sinoć je i u kontinentalnom dijelu Hrvatske počeo padati snijeg.

Prema podacima DHMZ-a Varaždin se jutros probudio s 3 centimetra snijega, a on je i u jutarnjim satima nastavio lepršati na sjeveru zemlje.

Malo snijega dalo je dodatnu romatiku lijepo uređenom Varaždinu tijekom adventskog vremena.

Pogledajte fotogaleriju snijega u Varaždinu.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Iako nema puno snijega na krovu Zagorja vlada snježna idila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Zoran Stanko

Sinoć je u većem dijelu Hrvatske padao snijeg.

Jutros ga je na varaždinskom području bilo centimetar ili ga nije bilo upoće.

Ipak, na vrhu Ivanščice ga ima oko 5 centimetar, rekao nam je ivanečki fotograf i planinar Zoran Stanko. Naša je planina obasjana suncem, bijela i puna planinara. Temperatura je bila oko – 5 stupnjeva.

– Snježna idila na krovu Zagorja. Divna šetnja po stazi Pionir. Nadam se da će biti još takvih prizora u prosincu – poručio je Stanko.

Pogledajte prekrasne fotografije koje su snimljene na Ivaščici jutros, 3. prosinca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje