Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U čast Palčićima ljubičasti baloni poletjeli su u zrak pred Županijskom bolnicom Čakovec

Foto: Međimurska županija

Objavljeno:

- dana

Ove su godine, povodom Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, ljubičasti baloni – u čast Palčićima – poletjeli su u zrak pred Županijskom bolnicom Čakovec.

Pravo je to mjesto za obilježavanje ovog dana te davanja podrške roditeljima prijevremeno rođene djece kao i zdravstvenom osoblju koje se za njih bori na Odjelu neonatologije, jer ova Bolnica odavno nosi titulu Prijatelja djece.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježava se od 2008. godine na inicijativu Europske zaklade za brigu o novorođenčadi. Ovaj dan je prilika da se istakne važnost podrške i razumijevanja za roditelje Palčića. Borba s emocionalnim izazovima može biti izuzetno teška, stoga je podrška okoline od iznimne važnosti.

I Međimurska županija, koja zdušno, velikim ulaganjima prati Županijsku bolnicu Čakovec, podržala je obilježavanje kojem su se odazvali roditelji i njihovi već veliki Palčići, zdravstveni djelatnici, ravnatelj Županijske bolnice Igor Šegović, dr.med., voditeljica odjela neonatologije ŽBČ Bernarda Medlobi Vinković, dr.med., zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač.

Foto i video

FOTO Snijeg učinio Varaždin još romantičnijim u adventsko vrijeme

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Sinoć je i u kontinentalnom dijelu Hrvatske počeo padati snijeg.

Prema podacima DHMZ-a Varaždin se jutros probudio s 3 centimetra snijega, a on je i u jutarnjim satima nastavio lepršati na sjeveru zemlje.

Malo snijega dalo je dodatnu romatiku lijepo uređenom Varaždinu tijekom adventskog vremena.

Pogledajte fotogaleriju snijega u Varaždinu.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Iako nema puno snijega na krovu Zagorja vlada snježna idila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Zoran Stanko

Sinoć je u većem dijelu Hrvatske padao snijeg.

Jutros ga je na varaždinskom području bilo centimetar ili ga nije bilo upoće.

Ipak, na vrhu Ivanščice ga ima oko 5 centimetar, rekao nam je ivanečki fotograf i planinar Zoran Stanko. Naša je planina obasjana suncem, bijela i puna planinara. Temperatura je bila oko – 5 stupnjeva.

– Snježna idila na krovu Zagorja. Divna šetnja po stazi Pionir. Nadam se da će biti još takvih prizora u prosincu – poručio je Stanko.

Pogledajte prekrasne fotografije koje su snimljene na Ivaščici jutros, 3. prosinca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje