Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Policijska uprava međimurska obilježila Dan policije, godišnja nagrada MUP-a Mariju Fundaku

Objavljeno:

- dana

Blagdan svetog Mihaela – Dan policije u Policijskoj je upravi međimurskoj i ove godine obilježen svečanim programom.

U ponedjeljak, 27. rujna 2021. godine predstavnici Policijske uprave međimurske i članovi obitelji obišli su grobove poginulih policajaca te pritom položili cvijeće i zapalili svijeće.

U skladu s dugogodišnjom tradicijom obilježavanja Dana policije, u ranim jutarnjim satima u utorak, 28. rujna, u crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu održana je misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske policajce, koju su predvodili gvardijan Župe sv. Nikole biskupa Josip Župan i kapelan policijske kapelanije sv. Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Vjekoslav Vidaček.

Nakon svete mise izaslanstvo policije, obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave međimurske, Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec, državnog odvjetništva, Međimurske županije i Grada Mursko Središće kod Spomen obilježja na čakovečkom groblju i u sjedištu Policijske uprave položili su cvijeće i zapalili svijeće kako bi odali počast svim poginulim i nestalim policajcima. Prigodnu molitvu i sjećanje na žrtve poginulih i nestalih policajaca kod Spomen obilježja na čakovečkom groblju predvodio je gvardijan fra Župan, a u Policijskoj upravi kapelan Vidaček.

Svečana akademija povodom Dana policije održana je u sportskoj dvorani Policijske uprave gdje su se prigodnim riječima obratili načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

I ove godine mnogim policijskim službenicima Policijske uprave međimurske zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova dodijeljene su prigodne nagrade.
Prigodna nagrada dodjeljuje se pojedincu i skupini za djelo ili izvedenu akciju kojima se osobito pridonosi zaštiti života, prava, sigurnosti i nepovredivosti osobe ili zaštiti imovine, odnosno kojima su postignuti iznimni rezultati u obavljanju policijskih poslova tijekom 2021. godine.

Novčanim nagradama nagrađeni su sljedeći policijski službenici:

Služba kriminalističke policije: Dario Srnec.
Policijska postaja Čakovec: Ana Požgaj, Vjeran Topolnjak, Damir Heric, Božidar Pergar i Tomislav Mesarić.
Postaja prometne policije Čakovec: Marko Farkaš i Boris Gregurek.
Policijska postaja Prelog: Mihael Žvorc i Miroslav Taradi.
Policijska postaja Mursko Središće: Anđelko Slamek, Kevin Kontrec, Renato Pavlović, Branko Gregorinčić, Željko Cvetković i Franjo Hergotić.
Interventna jedinica policije: Nenad Veselko, Bruno Hozmec, Boris Cerovec, Ivica Filipović i Marko Jagić.

Godišnjom nagradom Ministarstva unutarnjih poslova RH za sudjelovanje u više složenih kriminalističkih istraživanja nagrađen je policijski službenik Policijske postaje Čakovec, Mario Fundak.

Treba istaknuti i humanitarnu gestu djelatnika Policijske uprave međimurske koji su tradicionalno u prostoru zgrade povodom Dana policije dobrovoljno darivali krv.

Kao završna aktivnost povodom Dana policije u petak, 1. listopada, na prostoru sportsko-rekreacijskog centra Nogometnog kluba u Domašincu održat će se turniri u nogometu, pikadu i društvenoj igri (bela) na kojem će sudjelovati djelatnici svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske.

– Svim djelatnicima Policijske uprave međimurske, aktivnim i umirovljenima, uime Policijske uprave i svoje osobno upućujem iskrene čestitke povodom Dana policije – 29. rujna i blagdana sv. Mihovila te zahvaljujem na časnom, poštenom i profesionalnom radu – riječi su čestitke načelnika Policijske uprave međimurske, Ivana Sokača.

Međimurje

Putoholičar Ivan Bengeri 8. prosinca dolazi u Prelog, ispričat će više o Gruziji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gruzija tvrdi da je rodno mjesto vina te zemlja gdje se gosti smatraju blagoslovom, a gostoljubivost je temelj života. Od zelenih dolina rasprostranjenih vinogradima do starih crkava i kula smještenih u fantastičnim planinskim krajolicima, Gruzija je jedna od najzanimljivijih zemalja na svijetu.

Gruzija se može dičiti prekrasnom baštinom arhitekture i umjetnosti, od špiljskih gradova i starih katedrala do tragova osmanske, židovske, ruske imperijalne te sovjetske i suvremene gruzijske kulture i arhitekture na svakom koraku, čineći zasebne cjeline koje se na nevjerojatan način stapaju u jedno.

Na cesti se automobili mimoilaze s kravama i konjima, priroda oduzima dah, ljudi su srdačni, hrana i vino fenomenalni… Sve to, i puno više, je Gruzija.

O ovoj neobičnoj zemlji pričati će putoholičar Ivan Bengeri na Putopisnoj svaštari u srijedu, 8. prosinca, u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani.

Ivan Bengeri od malena je obožavao listati atlase i proučavati zemljopisne karte, zato ne treba čuditi da su mu danas putovanja gotovo full-time job.

Zadnjih desetak godina pokrenuo je nekoliko putopisnih stranica kojima se iz godine u godinu sve više posvećuje.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju danas 132 slučaja oboljelih od koronavirusa, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno su 324 uzorka, od čega je evidentirano 127 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 39,1% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, a brzim antigenskim testiranjem potvrđen je 1 pozitivan slučaj.

U protekla 24 sata oporavile su se 142 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1139. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 87.874 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 osoba, otpuštena je 1 osoba, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Umrle su 2 osobe,muške osobe stare 77 i 91 godinu.

Jučer je u Čakovcu provedeno masovno cijepljenje građana. Cijepljeno je 355 osoba, od toga 164 osoba prvom dozom, 93 osobe drugom dozom i 98 osoba je cijepljena trećom, booster dozom.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje