Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Protekle nedjelje u Petrijancu održano međudruštveno gađanje glinenih golubova

Objavljeno:

- dana

Tradicionalno prva nedjelja kolovoza bila je rezervirana za međudruštveno gađanje glinenih golubova u organizaciji lovačkog društva „Šljuka“ Petrijanec.

Ukupno se natjecalo 39 ekipa iz 4 županije (Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Koprivnička i Međimurska). Najbolje vještine gađanje u ekipnom djelu natjecanja pokazali su:

1.         Mjesto – „Orao“ Gornja Stubica

2.         Mjesto ¬– „Fazan“ Maruševec

3.         Mjesto – „Jareb“ Visoko

Pojedinačno :

1.         Mjesto – Miljanko Kos

2.         Mjesto ¬– Ilinić Ivica

3.         Mjesto – Bokun Davor

Također svi natjecatelji i posjetitelji svoje vještine gađanja mogli su okušati u revijalnim disciplinama, zračna puška, slobodne desetke i Fair play. Za sve njih ukupno je bilo pripremljeno 60 vrijednih nagrada.

– Svi zajedno mogli smo uživati jednom prekrasnom ambijentu, uz već dobro poznate lovačke delicije. Spomenimo da Općina Petrijanec podupire rad Lovačkog društva Šljuka Petrijanec, a na gađanju bili su prisutni na načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec i vijećnici Općinskog vijeća Općine Petrijanec – poručuju iz Općine.

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mladi iz ludbreškog kraja poveli prijatelje iz Mađarske u hodočasničku šetnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tridesetak mladih ljudi okupilo se jutros ispred ludbreške Župne crkve Presvetog Trojstva, a pridružili su im se kapelan, časne sestre i hodočasnici iz susjedne Mađarske.

Nakon kratkog druženja i upoznavanja krenuli su u 18 kilometara dugu šetnju ludbreškim brežuljkastim krajem.

U Ludbregu se, naime, održava prvo hodočašće mladih novom i zanimljivom rutom. Dio je to projekta Via Saint Martin kojem je cilj promicati i razvijati transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom.

Planirani završetak hodočašća je u 15 sati na Svetištu gdje će se održati zanimljivi kviz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje