Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Rekreativnim satom i biciklijadom u VII. osnovnoj školi obilježen Olimpijski dan

Objavljeno:

- dana

„Kretanjem do zdravlja“ – slogan je učenika i učitelja VII. osnovne škole Varaždin u drugom dijelu školskog projekta „Prehranom i kretanjem do zdravlja“.

U ponedjeljak, 10. rujna, bila je odlična prilika da se sportskim aktivnostima objedini školski projekt s obilježavanjem hrvatskog Olimpijskog dana. Svi učenici od prvog do četvrtog razreda izašli su na školsko igralište u bijelim majicama i uz glazbu te grupu učenica koje u školi polaze izvannastastavnu aktivnost aerobik, koje su predvodile vježbe, proveli zanimljiv rekreativni sat, za što su se pobrinule učiteljice Branka Družinić i Sminka Hanjš. Druga grupa učenika od šestog do osmog razreda krenula je u pratnji policajaca, uz voditelja aktivnosti učitelja Nikolu Sedlara, na bicikliranje na relaciji Donji Kućan – Zbelava – Kaštelanec – Kneginec – Gornji i Donji Kućan. Iako ruta nije bila baš kratka učenici s učiteljima  u pratnji policajaca PU Varaždinske odvozili su je za nepuni sat vremena. Obilježavanjem Olimpijskog dana uvedena je i rekreativna aktivnost kojom će se učenici škole moći baviti cijele ove školske godine. Za vrijeme odmora učenicima je slobodan pristup u dvoranu u kojoj učitelj tjelesne i zdravstvene kulture vodi vježbe koje preveniraju posljedice dugoga sjedenja i pomažu učenicima da lakše prebrode ne baš lagan radni dan jednoga osnovnoškolca. – Sve u svemu za početak školske godine i nije tako loše i svi su mogli shvatiti poruku – svaki dan malo vježbanja i više kretanja za više zdravlja! – zaključili su u VII. OŠ.

Život i društvo

Asfaltira se cesta u Čurilovcu, gradonačelnica Ratković obišla radove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Varaždinskih Toplica i ove se godine nastavilo s unapređenjem komunalne infrastrukture, a među kapitalnim projektima je modernizacija i rekonstrukcija cestovnih kolnika i nogostupa.

Za tu su namjenu u gradskom proračunu predviđena sredstva od gotovo 1,6 milijuna kuna.

Budući da je na području grada Varaždinskih Toplica čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta, među prioritetima aktualne gradske vlasti je i uređenje upravo tih cesta i to u svim mjesnim odborima, stoga su ovih dana krenuli radovi u Mjesnom odboru Čurilovec. Riječ je o modernizaciji kolničkog zastora, odnosno asfaltiranju nerazvrstane ceste NC 1-068, na dionici dugoj 190 metara i širine 3 metra.

– Mnogo se radi u Varaždinskim Toplicama, ali osim što želimo urediti centar grada, važno nam je i kako se živi u svim našim mjesnima odborima. Trudimo se, a tako ćemo i nastaviti, kako bi naši građani bez obzira na to u kojem dijelu Varaždinskih Toplica žive imali uvjete i standard kakve imaju i stanovnici većih gradova. Kako mi to volimo reći, želimo asfalt ne samo do svake zgrade ili kuće, već i do svake klijeti – istaknula je toplička gradonačelnica Dragica Ratković prilikom obilaska radova.

Za asfaltiranje nerazvrstane ceste u Čurilovcu u proračunu je predviđeno oko 120.000 kuna.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska u 24 sata utvrdila 117 prekršaja prekoračenja brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 21. travnja, od 00.00 do 24.00 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani 24-satni nadzor brzine.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 12 ostalih prekršaja.

Nadzor brzine proveden je na ukupno 65 različitih lokacija, od kojih su sve navedene lokacije prema prijedlozima građana, a nadzor na nekim lokacijama je proveden u više navrata.

Najveća brzina od 115 km/h očitana je u Ulici Banjšćina u Gornjem Knegincu, na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Za počinjeni prekršaj, vozaču prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Za vrijeme provođenja akcije evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, te jedan prometni događaj na cesti u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Uzrok smrtnog stradavanja biti će poznat nakon obdukcije.

Nastavite čitati