U dvorani MESAP-a danas je otvorena 44. izložba malih životinja i Internacionalna izložba velikog i patuljastog engleskog gušana „Nedelišće 2019.“

Na izložbi sudjeluje 165 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Slovačke i Ukrajine, s oko 1500 životinja, od toga oko 900 golubova svih rasa, 350 grla peradi, 100-ak ukrasnih ptica te oko 120 kunića i ostalih životinja, objasnio je dopredsjednik Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišće Željko Posavec.

Naveo je da je ovogodišnja izložba dosad najveća izložba malih životinja u Nedelišću, što se ne bi moglo organizirati bez pokrovitelja – Međimurske županije, Općine Nedelišće, općinske Turističke zajednice i svih vrijednih članova Udruge uzgajivača, kao i ostalih sponzora koji su pomogli na bilo koji način.

Udruga je, objašnjava, također podijelila oko 3.500 ulaznica za izložbu po vrtićima diljem Međimurja, tako da će kroz tri dana, koliko traje izložba, pristizati organizirane grupe djece.

– Nadamo se da će netko od njih izrasti u dobrog uzgajivača jer bez djece i novih zainteresiranih teško da ćemo se održati – naveo je Posavec.

Sve prisutne pozdravio je i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji izložbe, a posebno domaćinima, lokalnoj Udruzi uzgajivača malih životinja.

– Njihov je predsjednik rekao da su posljednjih tjedan dana 24 sata na dan u dvorani MESAP-a, no oni već cijelih godinu dana pripremaju izložbu sa srcem, otkad je prošla izložba završila. Bez takvih članova, izložbe ne bi bilo – rekao je općinski načelnik koji je ujedno pozvao sve građane Međimurja i ostalih županija na izložbu.

Izložbu je otvorila zamjenica župana Sandra Herman istaknuvši da se Županija i ove godine rado uključila u njezino financiranje, što će se nastaviti i u sljedećim godinama.

– Mnoge manifestacije u Međimurju imaju višegodišnju tradiciju, a to je upravo zbog vrijednih i marljivih ljudi koji ne odustaju, već mnogo svog slobodnog vremena, truda, volje i vlastitih financijskih sredstava ulažu u ono što vole – rekla je Sandra Herman.

Svi zainteresirani izložbu u dvorani na MESAP-u mogu posjetiti danas do 19 sati, sutra od 8 do 18 sati i u nedjelju od 7 do 13 sati.

Komentari

Komentara