Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Supernova Varaždin proslavila 8. rođendan: pogledajte kako je bilo na proslavi

Objavljeno:

- dana

SUPER ROĐENDAN

Supernova Varaždin proslavila je svoj veliki 8. rođendan.

U sklopu bogatog programa nastupili su Mali slavuji i plesači iz plesnog studija Lena. Najmlađi su se zabavljali u zabavnom parku i bazenu s vodenim brodićima s pedalinama, a na proslavu su stigli Mickey i Minnie.

Još puno super rođendana

Dobrodošlicu svim posjetiteljima poželjela je voditeljica Centra Supernova Varaždin Patricija Tkalčec,  mag. edu. kroat. i german.

– Hvala vam što ste s nama ovdje već osmu godinu zaredom. Vjerujem kako ćemo zajedničkim snagama krenuti u nove poslovne poduhvate i želim vam još puno zajedničkih super rođendana – naglasila je voditeljica Centra.

Naravno, rođendan ne bi bio rođendan bez slasne torte i odlične glazbe tamburaškog sastava Begini, koji su rasplesali okupljene.  

Program je vodio poznati Mario Valentić, a kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Izvor: Foto: Marta Konjačić/Supernova Varaždin

Život i društvo

Članice “Pušleka“ organiziraju kušanje i predavanje o delicijama lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kulturno-umjetničko društvo „Lepoglavski pušlek” u petak, 1. ožujka u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca organizira zanimljivu večer na kojoj će predstaviti bogatu gastronomsku ponudu lepoglavskog kraja uz potporu Turističke zajednice i Grada Lepoglave.

Članice Pušleka u čitaonici će pokazati kako se radi Mlinčani kolač, koji nosi jamstveni žig izvornosti, a Pušleki su za njega dobili i zlatnu medalju na Interslastu – internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva u Tuheljskim Toplicama.

Posjetitelji će moći vidjeti i sliku koju je lepoglavski slikar Mirko Bajsić naslikao inspiriran mlinčanim kolačem te ju poklonio „Pušlekima”.

Osim mlinčanog kolača, članice Pušleka će ponuditi i tjesteninu sa sirom za koju su na nedavno održanom Internacionalnom kongresu tjesteničarstva u varaždinskom hotelu Turist dobile srebrnu medalju, a posjetitelji će se moći podsjetiti i na okuse drugih tradicionalnih slastica lepoglavskog kraja koje će  pripremiti marljive članice lepoglavskog KUD-a.

Ova zanimljiva gastronomska večer na kojoj će Pušleki posjetiteljima ponuditi starinska jela i slastice počet će u 18 sati a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Pogledajte modelarske radove učenika IV. OŠ Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za učenike IV. OŠ Varaždin održane su od 19. do 21. veljače 2024. godine radionice Zimske škole za djecu.

Tako su održane dvije radionice – modelarstvo uporabnih predmeta i zrakoplovno modelarstvo. Za  radionice se  prijavilo 17 učenika trećih i petih razreda.

Sva djeca su uspješno završila svoje radove koje su ponijeli doma. Voditelj radionica bio je učitelj Danijel Labaš, nedavno umirovljeni učitelj IV. OŠ Varaždin, vrstan stručnjak i pedagog, kažu u IV. OŠ Varaždin. Učitelj Labaš pohvalio je sudionike za izuzetan trud i zalaganje te za vrlo ozbiljan pristup radu, a što je rezultiralo i odličnim radovima. Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin organizator je ovih radionica te će svi sudionici dobiti i njihovo priznanje za sudjelovanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje