Nakon jednotjedne stanke bez kampova, Ljetni sportski kampovi „Svaki tjedan sport jedan“ u organizaciji Zajednice sportskih udruga Čakovca se nastavljaju.

Ovog tjedna, od 6. do 10. kolovoza, na rasporedu je bio kamp iz tenisa, kojeg na teniskim terenima u čakovečkom središtu provodi Teniski klub Franjo Punčec. Sedmero trenera radi u grupama s više desetaka čakovečkih školaraca, koji su podijeljeni po starosti.

– U prvoj su nam grupi oni najmlađi koji praktički do sada nikada nisu držali reket u ruci. Imamo posebne grupe za svaki niži razred, a spojili smo pete i šeste te sedme i osme razrede. To se i prijašnjih godina pokazalo kao jako dobar pristup – rekla je trenerica Ivana Gala.

Istaknula je da su svi polaznici vrlo zadovoljni i da im je dvosatni kamp prolazi vrlo brzo jer, osim što su uče teniske elemente, usput se i dobro zabave.

– Koncept kampa je takav da ih naučimo nešto novo, poput osnovnih udaraca u bijelom sportu, a da su pritom opušteni i veseli – naglasila je, uz želju da neki od njih nastave trenirati u Klubu.

Kamp iz tenisa, za razliku od većine drugih kampova počinje nešto ranije, već od osam sati zato što u Klubu žele izbjeći izlaganje školaraca kolovoskim vrućinama.

Kamp iz tenisa 14. je po redu sportski kamp iz ovogodišnje sezone Ljetnih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ koje ZSU Čakovca organizira od 2006. godine. Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom, je Grad Čakovec. Drugu godinu za redom njihovu kvalitetu prepoznao je i Središnji državni ured za šport koji ih sufinancira s 84.750 kuna.

Sudjelovanje na kampovima djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Komentari

Komentara