Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U Trakošćanskoj završeni radovi na uređenju parkirališta i nogostupa

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin završio je radove na uređenju parkirališta i nogostupa na dijelu Trakošćanske ulice te se već prvi dan pokazalo kako su predstavnici svih zgrada dobro odlučili zatraživši proširenje postojećih parkirališnih mjesta.

Iz Grada najavljuju nastavak uređivanja parkirališta, nogostupa i kolnika u drugim dijelovima Trakošćanske ulice, „jer su kolnici i nogostupi u lošem stanju“.

Isto tako, Grad i dalje, čuvajući drveće i uređene zelene površine, proširuje postojeća parkirališta, trenutno u Ulici Zrinskih i Frankopana te na Banfici u dogovoru s predstavnicima stanara.

U posljednje dvije godine 20-tak parkirališta oko stambenih zgrada bit će obnovljeno i prošireno, i to bez uvođenja naplate.

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje