Varaždinci Željko Hajdinjak, Darko Gorenak, Dario Stočko i Ivan Bengeri bogatiji su za još jedno životno iskustvo. Dva su tjedna, odnosno od 14. do 26. siječnja, proveli putujući Namibijom.

Riječ je o mladoj južnoafričkoj državi s 2 milijuna stanovnika koja se prostire uz Atlantski ocean na oko 825.000 četvornih kilometara. Ista zemlja nosi titulu drugoga najvećega nenaseljenog prostora na svijetu nakon Mongolije.

Željko Hajdinjak, Darko Gorenak, Dario Stočko i Ivan Bengeri bogatiji su za još jedno životno iskustvo

– Ovo je bilo nezaboravno iskustvo. Ono što smo vidjeli nas je oduševilo – započeo je Željko Hajdinjak, varaždinski fotoreporter.

Četvorka iz Varaždina unajmila je vozilo i bez vodiča se uputila istraživati ljepote ove afričke zemlje. Bili su u Nacionalnom parku Etosha na sjeveru zemlje, istraživali posebnosti glavnoga grada Windhoeka, koji se smjestio u središnjem dijelu države na 1700 metara nadmorske visine, a prošli su i pustinjskim bespućima na jugu.

– Bili smo u vremenu kad su češće kiše. Ono što nas se posebno dojmilo su ti prijelazi iz pustinjskog u zeleni krajolik. Flora i fauna Namibije su jednostavno fascinantni – govori Hajdinjak.

Iako u preporukama za turiste koji se odluče ići u Namibiju stoji: „Česti su i kradljivci na cestama, pa uvijek pazite na svoj novac i dokumente“, Varaždinci nisu doživjeli nikakve neugodnosti.

– Osjećali smo se vrlo sigurno, kao u bilo kojoj europskoj destinaciji. Da nema toliko crnačkog stanovništva, ne bismo uopće ni shvatili da smo u Africi – dodaje predsjednik Fotokluba Sloboda, koji je oduševljen i namibijskom hranom.

– Hrana je vrhunska. Osjeća se europski štih. Jedu mnogo voća, povrća, mnogo mesa, pa čak i za nas ekstravagantnog, od zebre i oriks antilope – rekao je Hajdinjak, koji svakako namjerava ponoviti slično iskustvo.

– Prošli smo jednu trećinu Namibije. Jedan lijepi „road trip“ koji ćemo ponoviti što prije – zaključio je.

Komentari

Komentara