Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Varaždinci stižu do groblja kraj novog rotora s fontanom

Objavljeno:

- dana

Kod novog kružnog toka kod varaždinskoga groblja, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je zajedno sa svojim suradnicima obilježio završetak radova na rekonstrukciji raskrižja Ulice Ratimira Hercega, Ulice Gustava Krkleca i Hallerove ulice.

Riječ je o projektu na kojeg su građani Varaždina dugo čekali.

– Radovi su započeli 20. srpnja ove godine, a vrijednost investicije je 2.960.000 kuna. Kompletno je rekonstruirano raskrižje sa svom pripadajućom infrastrukturom – istaknuo je Čehok na konferenciji za medije na otvorenom.

Dodajmo da su uređeni plin, vodovod i kanalizacija, te djelomice električna mreža. Uz to, prometna signalizacija prilagođena je novom prometnom rješenju, te su Parkovi uredili zelene površine.

Kako to sve skupa izgleda pogledajte u fotogaleriji:

Život i društvo

Ovog adventa klizalište i u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan Grada Lepoglave obilježava se 8. prosinca.

Tim je povodom iz Grada stigao program obilježavanja.

Lepoglava će ove godine imati zanimljivi sadržaj Advenat u Lepoglavi koji će trajati od 15. prosinca ove godine do 9. siječnja 2022. Sadržaji će se održavati u Gradskom parku Lepoglava.

Bit će postavljeno klizalište te će se održavati sajam i glazbena događanja.

Više detalja trenutno nije poznato.

Nastavite čitati

Život i društvo

Muškarci u Centru Špoljar ponosni su na svoje brkove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalno, već devetu godinu zaredom, muškarci u Špoljaru ponosno puštaju brčine kao svoj doprinos akciji “Movember”.

Iako već skoro svi znaju, nije na odmet ponoviti zbog čega muškarci u Špoljaru imaju u studenom najljepše brčine u ovom dijelu Europe.

Ideja “Movembera” potječe iz 1999. godine kada je nekoliko muškaraca iz Australije započelo puštanjem brkova u studenom kako bi skrenuli pažnju zajednice na muškarce i njihovo zdravlje te informirali i educirali stanovništvo o raku prostate i raku testisa te važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca. S vremenom je počelo prikupljanje sredstava za istraživanje, liječenje i skrb za oboljele muškarce.

Kako prošle tako i ove godine muškarci iz Špoljara daju veliku podršku svim zdravstvenim djelatnicima u našoj županiji uz želju da se svi bolesni vrate zdravi svojim obiteljima.

Moovember 2021.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje