Povežite se s nama

Sponzorirani

FOTO Vrijedna donacija: Branka d.o.o rodilištu varaždinske bolnice darovala inkubator

Objavljeno:

- dana

U Opću bolnicu Varaždin stigla je još jedna vrijedna donacija, ovoga puta u rodilište. Službi za ginekologiju i opstetriciju Branka d.o.o. darovala je inkubator.

Na donaciji je zahvalio ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Nenad Kudelić, dr. med.

– U posljednje vrijeme u Opću bolnicu Varaždin stigao je veliki broj donacija i većina njih bila je namijenjena za zbrinjavanje COVID-19 bolesnika. Ovoga puta veseli nas da zajednica i dalje vodi brigu o našim najmanjima. Bolnica mora funkcionirati i s donacijama i bez donacija, ali donacije, prvenstveno one koje su usmjerene za nabavku opreme, podižu standard i predstavljaju nadstandard u pružanju zdravstvene skrbi našim pacijentima. Svaka donacija je usmjerena potrebama pojedinih odjela i uvijek je dobro iskorištena – istaknuo je ravnatelj.

Pročelnica Službe Ivana Risek, dr. med., dodala je da je inkubator koji su služi za zbrinjavanje prijevremeno rođene djece važna donacija za odjel.

– Da bi takva djeca mogla preživjeti, moramo im osigurati uvjete slične onima kakve imaju u majčinom trbuhu, a inkubator je uređaj koji upravo to omogućava – naglasila je Risek.

– Mi imamo inkubatore tog tipa, međutim, planirali smo za sljedeću godinu nabavku novog, jer se stalno moraju zanavljati, a neki su pri kraju. Ovo je za nas veselje da imamo novi – dodala je voditeljica Odjela za neonatologiju i JIL novorođenčadi Karmen Magaš, dr. med.

Ovo je jedna u nizu donacija Branke d.o.o.

– Skoro svake godine doniramo, ili u bolnicu ili u druge dobrotvorne svrhe. Ove godine smo htjeli malo skrenuti pozornost s korone. Zato smo se odlučili za inkubator koji će, nadamo se, pomoći novorođenčadi. Također se nadamo da ćemo i u sljedećim godinama biti u mogućnosti donirati, i bolnici i kroz druge humanitarne akcije – rekao je Marin Kelemenić, voditelj marketinga Branke d.o.o.

Sponzorirani

Sadio trešnju, iskopao zlatnike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Radovi u vrtu su ovog proljeća bili osobito sretni za jednu obitelj iz okolice Varaždina. A godina nije započela sjajno…

Suprug i otac troje djece, početkom godine nažalost je ostao bez posla. Njegova je plaća predstavljala temeljni prihod ove obitelji  (podaci poznati redakciji), a troškovi su se gomilali.  Nadao se poslu za vrijeme turističke sezone, no ona je još daleko.. Sada je imao vremena posvetiti se svome malome vrtu u kojem je odlučio posaditi nekoliko sadnica trešnje. A onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano.

„Kad sam iskopao oko pola metra duboku rupu, udario sam lopatom u nešto tvrdo“ – započinje priču ovaj Varaždinac. „Pomislio sam da je kamen, no kad sam bolje pogledao, uočio sam rub neke metalne kutijice“.

Kada je izvadio kutijicu iz zemlje i otvorio je, unutra su bila 3 zlatnika i nekoliko komada zlatnog nakita.

„Mislio sam da se ovako nešto događa samo u filmovima“ – uz širok osmjeh govori nam naš sretni sugovornik. „Shvatio sam da je to zlato morala ovdje zakopati moja baba, kako bi ga sakrila od lopova ali i ratnih nedaća.“ – objašnjava ovaj nenadani pronalazak.

S obzirom na to da je znao za popularnu uslugu otkupa zlata, zlatni nakit i zlatnike odnio je u najbližu poslovnicu Auro Domusa.  Tu je besplatnom procjenom odmah ustanovljena čistoća i težina zlata. Izuzetno zadovoljan dobivenom ponudom, sve je odmah prodao i iz poslovnice izašao sa solidnom količinom gotovine.

U poslovnicama Auro Domusa, jedinog hrvatskog lanca specijaliziranog za otkup zlata, brz i jednostavan dolazak do gotovine nije fikcija poput ove priče. Za komad lom zlata, zlatni nakit koji se ne nosi ili zlatnike moguće je dobiti pozamašan iznos novca. Nemaju svi sreće da zlato pronađu u vrtu, no možda kod kuće imaju kakav zaboravljeni zlatni predmet koji im, uz uslugu otkupa zlata, može riješiti ili barem olakšati financijski izazovna vremena.

Pozivom na besplatni broj  info-telefona 0800 73 72 saznajte sve što vas zanima vezano uz otkup zlata. Možete posjetiti i poslovnicu Auro Domusa u Varaždinu na adresi Ivana Gundulića 7.

Nastavite čitati

Sponzorirani

Zalog zlata sve je popularniji zbog ove 3 prednosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni se građani u Hrvatskoj, pa i velik broj Varaždinaca, nerijetko zapita kako bi se u kratko vrijeme moglo doći do novca potrebnog za podmirenje nekih novonastalih izdataka.

Mora se platiti nenadani kućanski popravak, servis automobila, maturalno putovanje ili pohađanje auto-škole svom djetetu. A ponekad i više takvih sličnih troškova istovremeno…

Postoji više različitih scenarija brzog dolaska do gotovine. Od onih legalnih, neki su skupi, neki komplicirani, a neki mogu narušiti prijateljstva… Jedan od najjednostavnijih načina kako to možete učiniti je iskoristiti vrijednost zlata odnosno vašeg zlatnog nakita.

Zlatni predmet poput zlatnog nakita, sata ili zlatnika, možete prodati u otkup zlata. No, ukoliko ga se ne želite trajno odreći, možete ga i založiti. To uz puno povjerenje i maksimalnu sigurnost možete učiniti u Auro Domusu, tvrtki koja je povjerenje velikog broja građana zadobila upravo otkupljujući zlato. Usluga zaloga zlata je i razvijena upravo zbog upita klijenata koji nisu htjeli prodati svoje zlato i trajno ga se odreći, ali su ipak htjeli iskoristiti njegovu vrijednost za privremeno financiranje.

Jedan od razloga zašto je usluga zaloga zlata postala izuzetno popularna jest taj što je sam proces zaloga vrlo jednostavan i brz, a započinje besplatnom procjenom predmeta. Ukoliko se složite s dobivenom ponudom, odmah po potpisu ugovora isplaćuje vam se gotovina što je također velika prednost ove usluge. Od isplaćenog iznosa, uplaćuje se rezervacija predmeta, dok Auro Domus zadržava predmet na osiguranoj pohrani. Po svoj se dragocjeni predmet možete vratiti i otkupiti ga natrag kad god želite. Ovakva fleksibilnost u otplati  još je jedna od prednosti zaloga zlata jer možete sami izabrati trajanje zakupa, a nakon prvih 30 dana možete ga i produžiti.

Koristeći sve popularniju opciju zaloga, klijenti mogu doći do prijeko potrebne gotovine za rješavanje financijskih potreba a da pri tom zadrže zlatni predmet u svom vlasništvu.                Auro Domus, vodeći hrvatski lanac u otkupu zlata uslugu zaloga zlata pruža u svojih sedamdesetak poslovnica širom zemlje.

Varaždinci je posjećuju na adresi Ivana Gundulića 7 dok se za sve informacije može nazvati i besplatan broj telefona 0800 73 72 ili poslati upit na [email protected]

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje