FOTOStudio Vipro

S ciljem podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva u 2019. godini, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za program “Konkurentnost turističkog gospodarstva”.

Navedenim programom u proračunu je predviđeno 23,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja će se nizom mjera dodjeljivati za povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja i slično.

– Ove godine izdvojili smo gotovo 24 milijuna kuna za projekte namijenjene jačanju atraktivnosti i konkurentnosti hrvatskoga turizma. Posebnu pažnju u programu posvećujemo razvoju turizma na kontinentu, dalmatinskom zaleđu i otocima, održivomu razvoju, korištenju novih digitalnih tehnologija te povezivanju poljoprivrede i turizma. Nastavak je to naših dosadašnjih aktivnosti usmjerenih prema ravnomjernijem turističkome razvoju naše zemlje, povećanju turističke potrošnje i poticanju cjelogodišnjega turizma – istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom objave javnog poziva.

Sredstva su dostupna subjektima maloga gospodarstva (trgovačka društva izvan javnoga sektora, obrti i zadruge) i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge. Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Mjerom A podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajnih objekata. U mjeri B potiče se razvoj posebnih oblika turizma kao što su cikloturizam, aktivni i pustolovni turizam putem ulaganja u infrastrukturu, servise i opremu. Mjera C odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, a mjera D na prepoznatljivost hrvatskih turističkih ponuda i proizvoda.

Javni poziv otvoren je do 1. ožujka, a cjeloviti tekst programa možete pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Komentari

Komentara