Povežite se s nama

Međimurje

Grad Mursko Središće predstavio se na Međunarodnom sajmu investicijskih projekata

Objavljeno:

- dana

REXPO 2017.

Grad Mursko Središće sudjelovao je na Međunarodnom sajmu investicijskih projekata „REXPO 2017.“ koji se održao u City Plazi u Zagrebu. Na šestom izdanju REXPO-a, Grad Mursko Središće bio je jedan od izlagača koji je po prvi puta na sajmu predstavio Industrijsku zonu „Brezje“, koja nudi sve mogućnosti građenja, a sve kako bi se pronašli novi investitori.

Kroz dva dana sajma Grad su predstavili gradonačelnik Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić i Ines Mučić. Oni su na sajmu imali priliku upoznati mnoštvo ulagača, te je zajednički zaključak kako je sudjelovanje na REXPO-u bilo opravdano.

Štand Murskog Središća su posjetili potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli, državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotić, državni tajnik Uprave za strateško planiranje i koordinaciju EU fondova Velimir Žunac te zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

REXPO je predstavljao platformu koja je okupila i brojne druge sudionike, predstavnike privatnog sektora, ali i državne te lokalne administracije koji su bili zainteresirani za prezentaciju mogućnosti ulaganja u različite projekte. Kroz dva dana na sajmu se održavao i  REXPO Forum te je u prvom danu bio naglasak na temu vezanu uz realizaciju javnih i infrastrukturnih investicijskih projekata, dok je drugog dana održavanja sajma u okviru HTL dana fokus bio na potencijalima i projektima razvoja luksuznog turizma u Alpe – Adria regiji.

REXPO platforma prepoznata je kao mjesto za unapređivanje već stečenih ili ostvarivanje novih kontakata koji su i za Grad Mursko Središće rezultirali realizacijom uspješnih poslovnih suradnji.

Izvor: Grad Mursko Središće
Foto:

Međimurje

U Međimurju 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, hospitalizirana ukupno 43 pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 149 osoba, od čega je evidentirano 9 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 2. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 13 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 120.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 42.031 uzorak, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirano je 8 pozitivnih slučajeva, dok je iz drugih županija javljeno o 4 slučaja osoba s prebivalištem/boravištem na području Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 43 pacijenta pozitivna na COVID-19, od toga su 2 pacijenta hospitalizirana unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 22.02.2021. do 28.02.2021. godine, 26  je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 5 na području grada Mursko Središća, 9 na području grada Preloga, 2 na području općine Belica, 2 općine Dekanovec, 1 općine Domašinec,  1 općine Donji Kraljevec,  6 općine Gornji Mihaljevec, 2 općine Kotoriba, 2 općine Mala Subotica, 11 općine Nedelišće, 1 općine Orehovica, 1 općine Podturen, 1 općine Pribislavec,  1 općine Selnica, 6 općine Strahoninec, 1 općine Sveta Marija, 5 općine Sveti Juraj na Bregu, 7 općine Sveti Martin na Muri, 4 općine Vratišinec, 6 općine Šenkovec i 1 na području općine Štrigova.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata od 31 testiranog uzorka nema evidentiranih pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 1. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testovima registrirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali također 2 nova slučajeva pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 114. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.874 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je 5 pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 82 i 79 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!