FOTOArhiva RT

Hrvatska seljačka stranka Varaždinske županije traži uvođenje nadstandarda u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu odnosno uvođenje “tima 2” u ispostavama Hitne medicine u Ludbregu, Novom Marofu i Ivancu.

Riječ je o podizanju razine zdravstvene skrbi za stanovnike Varaždinske županije za spomenute gradove, ali i okolne općine. Veća razina zdravstvene zaštite, u ovom slučaju Zavoda za hitnu medicinu, značila bi veću sigurnost naših sugrađana, ali i izbjegavanje nesretnih događaja kakvim smo bili svjedoci proteklih mjeseci i gubicima mladih života, kao što je nažalost bio slučaj u Zaprešiću i Metkoviću.

– Kako bi ubuduće izbjegli bilo kakvu mogućnost da se nešto slično dogodi u našoj županiji, ali i osigurali našim sugrađanima kvalitetniju razinu zdravstvene zaštite, predlažemo da Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije uvede drugi tim za ispostave u Ludbregu, Novom Marofu i Ivancu. Ako je “tim 1” na terenu pacijenti poslije 20 sati, odnosno vikendom i praznicima, nailaze na zatvorena vrata ambulante – istaknuo je za vrijeme aktualnog sata ovotjedne Skupštine Varaždinske županije vijećnik i predsjednik HSS-a Varaždinske županije Darko Marković.

Uputio je pitanje nadležnima u Varaždinskoj županiji postoji li namjera i mogućnost uvođenja nadstandarda odnosno uvođenje “tima 2” na način kako je to organizirano u Varaždinu.

Zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin odgovorio je da Varaždinska županija ima 15 “timova 1”, što je već samo po sebi nadstandard, jer “tim 1” ima i liječnika.

– Uvijek je moguće da se dogodi da je “tim 1” u intervenciji, a da dođe novi zahtjev za intervencijom. To je jako rijetko, ali možemo pokušati dodatno razjasniti procedure u takvom slučaju te ih u vidu edukacije građana prezentirati javnosti – rekao je Vugrin.

Dodao je da je Varaždinska županija među najboljima po vremenu reagiranja hitne pomoći, u gradu Varaždinu 9 minuta, a u ostatku županije 17 minuta.

 

Komentari

Komentara