FOTOIvan Agnezović, Grad Čakovec
GibiGib

Ljetni sportski kampovi i radionice projekt su po kojima je Grad Čakovec prepoznatljiv u nacionalnim okvirima po ulaganjima u djecu i mlade te za koje kontinuirano dobiva upite iz drugih hrvatskih gradova i općina. Kampovi će se održati i ove godine, započinju sljedeći tjedan, a traju sve do kraja ljetnih školskih praznika.

Učenici imaju na raspolaganju čak 24 kampa na kojima mogu isprobati 18 sportova. Tu su i lani započete radionice iz tehničke kulture, njih devet, a nastavlja se i kamp iz informatike i programiranja. Ovogodišnja novost je radionica iz tradicijske kulture.

Predstavljajući ovogodišnji program, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je da ovakvi sadržaji za cilj imaju djeci, ali i njihovim roditeljima omogućiti sadržaje tijekom ljetnih praznika. Novost je i što će neki sportski kampovi biti organizirani u Totovcu i Novom Selu na Dravi, jer iskustvo iz prethodnih godina pokazuje da je djeci iz tzv. dravskog bazena tijekom ljeta dok ne voze autobusi, komplicirano doći u Čakovec.

– Iz godine u godinu broj sudionika raste, mnoga djeca tijekom kampova zavole određeni sport ili informatiku, te se na jesen njime nastave baviti. Time radionice i kampovi dobivaju puni smisao – naglasio je gradonačelnik Kovač.

Kako je na predstavljanju istaknuo predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić, sa sportskim kampovima pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“ počelo se prije 14 godina. Prve godine kampove je pohađalo 60-ak djece, da bi lani taj broj narastao na gotovo 500, s time da je ukupno bilo 1600 sudjelovanja na kampovima.

Zajednica pedagoga tehničke kulture pripremila je 2. ljetni kamp tehničke kulture. On se od 26. lipnja do 6. srpnja održava u III. osnovnoj školi, a sve radionice su besplatne.

Uključili se Knjižnica i Muzej

Ove godine novost su radionice iz tradicijske kulture. Održat će se posljednjeg tjedna praznika u Osnovnoj školi Ivanovec, a organizirat će ih Gradska zajednica kulture i Kulturno umjetničko društvo „Katruže“ iz Ivanovca.

Ovim radionicama treba pridodati i radionicu poticanja čitanja s užitkom od nazivom „Blabla“, namijenjenu učenicima nižih razreda osnovnih škola Grada Čakovca. Provodi ga Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec uz podršku Grada Čakovca s ciljem razvoja kulture, a održavat će se od 18. lipnja do 31. kolovoza u radno vrijeme Knjižnice „Nikola Zrinski“.

Također, Muzej Međimurja Čakovec u suradnji s Javnom ustanovom Međimurska priroda organizira dječje radionice pod nazivom „Ljetna muzeologajnica“, a održat će se od 23. do 29. srpnja.

Sve informacije vezane uz kampove i radionice koje se organiziraju tijekom ljeta u čakovečkim osnovnim školama te na sportskim terenima, učenici mogu potražiti u svojim školama, na mrežnim stranicama škola ili Grada Čakovca.

Komentari

Komentara