Povežite se s nama

Život i društvo

I u Rusiji predstavljen projekt Varaždinske županije “Kuće za odmor s pričom”

Objavljeno:

- dana

Kuće za odmor s pričom, originalni turistički proizvod Varaždinske županije, predstavljene su prošli tjedan u Rusiji, ali i ostatku svijeta kao pozitivan primjer razvoja turizma u vrijeme pandemije koronavirusa.

Predstavio ih je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini na 8. međunarodnom kongresu „St. Peterburg i slavenski svijet“, koji je 28. listopada održan online.

Ukupno 45 objekata uključenih u ovaj uspješan projekt idealno su mjesto za kvalitetan i luksuzan odmor – nude zabavne sadržaje, jacuzzije, saune, vanjske bazene, i to u idiličnom kraju daleko od gužve i vreve. Svaka kuća priča priču o svojim vlasnicima, ali i priču o povijesti i životu ovdašnjih ljudi, njihovim običajima i tradiciji. Upravo su to kao rješenje za bijeg od pandemije prepoznali brojni strani i domaći turisti.

Kuće za odmor jedan su od rijetkih vrsta smještaja koji nije osjetio negativan utjecaj pandemije: u 2020. godini su na čak 94,3 % prošlogodišnje popunjenosti. Primjer su razvoja kvalitetnog, odgovornog i održivog turizma okrenutog razvoju lokalne zajednice i upravo su one umanjile negativan utjecaj pandemije koronavirusa na gospodarstvo Varaždinske županije. Nijemci, Hrvati, Nizozemci i Poljaci, koji su najčešći gosti, već su doživjeli idilu koju pružaju, a zahvaljujući predstavljanju projekta na 8. kongresu „St. Peterburg i slavenski svijet“ imao ih je priliku upoznati i cijeli svijet.

Miran Bojanić Morandini bio jedan od 16 govornika na Kongresu pred brojnom online publikom. Osim o utjecaju pandemije na turizam, razgovaralo se i o njenom utjecaju na zdravstveni sustav i kulturu.

Nakon Londona i Atlante, ovo je bilo treće predstavljanje projekta Kuće za odmor s pričom u inozemstvu.

Život i društvo

Volonteri GDCK-a Varaždin i studenti sestrinstva pomažu maturantima da sigurno slave svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Varaždin

Gradsko društvo Crvenoga križa Varaždin u suradnji sa studentima sestrinstva Sveučilišta Sjever pomaže varaždinskim maturantima da sigurno slave svoje maturantske dane.

Maturantika je počela 23. i završava 25. svibnja 2022. te tih dana volonteri paze na vesele maturante.

– Tijekom sva tri dana naše ekipe volontera studija sestrinstva i zaposlenika GDCK-a Varaždin su spremne su pružiti prvu pomoć. Bilo je već svakakvih intervencija od ogrebotina, uganutih gležnjeva, dehidracije i slično, a na sve smo spremno odgovorili – rekli su iz GDCK-a Varaždin te dodali: – Maturantima želimo dobar i siguran provod te da znaju da ako nas trebaju – neka samo potraže šator Crvenoga križa!

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Oko 600 varaždinskih maturanata na Kapucinskom trgu plesalo je kadrilu  

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivan Agnezović

Nakon što je ovogodišnja generacija maturanata sudjelovala na mimohodu centrom Varaždina na kojem je predstavila svoje kreativne i šarene odore te nakon što su dan proveli u znaku sporta, uslijedio je ples kojim su se oprostili od svojih srednjoškolskih dana.

Varaždinski su maturanti kadrilu pomno uvježbavali proteklih dana, a sve kako bi je izveli danas, 25. svibnja, točno u podne na Kapucinskom trgu u Varaždinu, pred okupljenim prolaznicima te roditeljima i nastavnicima.

Ovaj francuski dvorski ples plesalo je 600-ak maturanata, koji su prije početka plesa otpjevali „Gaudeamus igitur“. Kako je izgledao ples, pogledajte u fotogaleriji.