U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Nagrade Soljačić i Nagrade Sakač. Ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovan Fuchs uručio je nagrade dobitnicima, dok su se maturantima obratili online prof. Marin Soljačić i gospodin Boris Sakač.

Nagradu Sakač, u iznosu od 5000 eura, podijelile su dvije učenice – Ida Kolmanić, učenica Prve gimnazije Varaždin te Iris Trgovec, učenica Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka. Obje učenice imaju maksimalni broj bodova u Informatici i Matematici.

Nagradu Soljačić, u iznosu od 5000 američkih dolara, osvojio je Marijan Višić, učenik XV. gimnazije iz Zagreba, ostvarivši najbolji rezultat na ispitima iz Matematike, Fizike i Hrvatskoga jezika na višoj (A) razini.

Novčanim iznosom od 2500 kuna Ministarstvo će nagraditi najbolje maturante koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2019./2020.

Ukupno će biti nagrađen 21 učenik koji je ostvario najbolji rezultat na obveznim predmetima državne mature te 14 učenika strukovnih škola koji su barem jedan ispit riješili 100 posto.

Među njima su Janko Vrček iz Prve gimnazije Varaždin, Leon Posavec i Ian Labaš iz Elektrostrojarske škole Varaždin te Lea Korotaj iz Gospodarske škole Varaždin.

Komentari

Komentara