Povežite se s nama

U fokusu

Ima i toga: Župa sv. Martina iz Donje Voće završila u stečaju zbog računalne greške

Objavljeno:

- dana

VJEROVALI ILI NE

Župa svetog Martina u Donjoj Voći je ni kriva ni dužna još prošle godine završila u stečaju.

Financijska agencija je Trgovačkom sudu u Varaždinu krajem 2015. podnijela zahtjev da se protiv Župe pokrene skraćeni stečajni postupak. Sukladno uobičajenoj proceduri, sud je putem e-Oglasne ploče zatražio od osobe ovlaštene za zastupanje da u roku od 15 dana dostavi ovjereni popis imovine i svoje obveze.

Budući da se to nije dogodilo, a u roku od 45 dana se nije javio niti jedan vjerovnik, sud je u ožujku prošle godine donio rješenje kojim je otvorio te istovremeno zatvorio stečajni postupak.

Župa je tada reagirala: 31. ožujka prošle godine podnijeli su žalbu na takvo rješenje ističući da je Fina stečajni postupak protiv njih pokrenula zbog – računalne greške. Napomenuli su da nemaju nikakva dugovanja prema bilo kome.

Fina priznala grešku

Fina je to mjesec dana kasnije i potvrdila: uvidom u očevidnik redoslijeda plaćanja za Župu sv. Martina utvrđeno je da na dan donošenja rješenja nije bilo nikakvih evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje.

Trgovački sud u Varaždinu je na temelju toga prošli tjedan svojim novim rješenjem obustavio skraćeni stečajni postupak nad Župom.

Izvor:
Foto: panoramio.com

U fokusu

Ustavni sud odbacio tužbu Marofčana nezadovoljnih eksperimentalnim programom cjelodnevne nastave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ustavni sud odbacio je ustavnu tužbu koju su podnijeli nezadovoljni roditelji zbog eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave. Podsjećano, riječ je o roditeljima iz dviju osnovnih škola – u Novom Marofu i Draganiću.

Odvjetnik dviju inicijativa je za Novu TV rekao kako su roditelji razočarani ovakvom odlukom suda. Što kažu ravnatelji, istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Ravnatelj Bošnjak kaže kako su očekivali ovakvu odluku suda. U školi se u utorak u 17 sati održalo i Vijeće roditelja, a odluku Ustavnog suda spomenuli su samo usput.

– Jedan od tih roditelja koji je bio na tužbi je postao predsjednik Vijeća roditelja i normalno surađujemo. Nitko se od učenika nije ispisao. Nema najave, nego roditelji, koje ja i dalje pozivam na suradnju, su iskazali žeju da i dalje surađujemo. Nisu negodovali, nego su davali još prijedloga i rekli su da su jako zainteresirani za rad škole i da budu sudjelovali u realizaciji programa – kazao je ravnatelj.

VIŠE o svemu pročitajte i pogledajte OVDJE

Nastavite čitati

U fokusu

Pukla ljubav Reformista i Paljaka: dojučerašnje članove nazvali HDZ-ovim žetončićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Arhiva RT

Tomislav Paljak početkom srpnja ove godine napustio je stranku Reformista.

Bio je jedan od prvih i najistaknutijih dužnosnika Reformista kada je ta stranka osnovana, a među ostalim, bio je na funkciji predsjednika županijske organizacije Reformista.

Krajem kolovoza ove godine Narodna stranka – Reformisti Sračinec na Facebooku je objavila da stranku napuštaju općinski vijećnici i vijećnici mjesnih odbora iz Općinske organizacije Sračinec. Stranku je napustila i Paljakova supruga, Valerija Paljak.

Tomislav Paljak danas je aktivirao svoj mandat u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, koji je osvojio s Reformistima. Budući da više nije Reformist tako je stranka ostala bez jednog mjesta u Skupštini.

Bračni par Paljak družio se i privatno s vodstvom Reformista, po klijetima, rođendanima i slično.

Prema sve sudeći odlazak Paljaka uzburkao je duhove u Reformistima. Čak su ga na stranačkom Facebooku nazvali “žetončićem HDZ-a”.

– Novi žetončići HDZ-a… Reformisti i SDP pozvali su oporbene vijećnike da napuste Skupštinu, a Paljak, Liber i Sabati ostali su glasati za Stričaka i HDZ. Podržali su Stričaku i proračunu i izvješće o radu! Paljaku se dakle sviđa kako Stričak radi… to su naravno prepoznali i vijećnici HDZ-a pa su mu zapljeskali i to dva puta… – stoji u nadašnjoj objavi na Facebooku stranice Narodna stranka – Reformisti Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje