Povežite se s nama

Međimurje

Izložba U mojem svijetu, tko sam ja?

Objavljeno:

- dana

FOTOGRAFIJA Centar T. Špoljar

U mojem svijetu, tko sam ja? naziv je izložbe fotografija polaznika Centra “Tomislav Špoljar”, otvorene povodom Dana grada Varaždina i Sv. Nikole, u prostorima Centra.

 – Ovom izložbom želimo dati snažnu podršku polaznicima Centra “Tomislav Špoljar” za aktivno uključivanje u donošenju odluka kao punopravnih članova, zajednice i društva, vele iz Foto kluba Varaždin, organizatora izložbe:

 

– Stvaralačke aktivnosti upotpunjuju svaku osobu, pa smo u Centru “Tomislav Špoljar” pokrenuli brojne aktivnosti u izvođenju programa “U mojem svijetu tko sam ja?”. Organizirali smo fotoškole i fotoradionice na lokacijama u Gradu Varaždinu u kojima su polaznici iz Centra Tomislav Špoljar kreativno sudjelovali.
Upravo iz tih fotoradionica izbor je fotografija koje prezentiramo na ovoj izložbi. -Zadovoljni  smo fotografijama. Djeci smo pojasnili važnost kreativnosti u njihovom životu. Smatram da su fotografije vrlo uspješne i zbog toga smo ih odlučili izložiti uz Dan grada – rekao je predsjednik Foto kluba Varaždin Stanko Toth te dodao da osim s polaznicima Centra “Tomislav Špoljar” rade i s udrugom Stakleno zvono koja skrbi o osobama s posebnim potrebama iz spektra autizma te ludbreškim Suncem.

 

Stvaralačke aktivnosti upotpunjuju svaku osobu

Na izložbi se mogu vidjeti fotografije Ivice Bogadija, Kristijana Bosaka, Marina Canjuge, Nikole Cesara, Davida Đuranca, Sanele Jurinec, Ivice Kučara, Mihaela Lazara, Mihaela Lisičaka, Vedrana Lisičaka, Ivane Marić i Nikoline Medved. Interesantno je primijetiti kako “dobro oko” imaju naši polaznici nakon što im se objasnilo što sve treba učiniti da bi se snimila dobra fotografija – rekao je ravnatelj Centra Marin Vučić .Izložba je postavljena u holu novog objekta Centra “Tomislav Špoljar” u Križanićevoj 33.

Izvor:
Foto:

Međimurje

„Sportsko ljeto“ u Nedelišću: kampovi iz osam sportova za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Nedelišće je i ove godine za vrijeme trajanje ljetnih školskih praznika organizirala sportske kampove. Aktivnosti pod nazivom „Sportsko ljeto“ održavat će se od 12. srpnja do 3. kolovoza za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola s područja Općine. Kampovi će se održavati u dvorani Atona.

– Poznato je da je bavljenje sportom korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta, te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća. Djeca kroz sport razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije i niz različitih potreba – potrebe za kretanjem, druženjem, sigurnošću i redom, samoostvarenjem, pripadanjem… Sportom se promiče zdrav stil života, potiče timski duh, razvija disciplina i stvaranje radnih navika – poručuju organizatori koji pozivaju sve zainteresirane da se prijave te tako provedu ljeto aktivno.

Djeci su na raspolaganju kampovi iz nogometa (12.-16. srpnja, 9-11 sati), odbojke (12.-16. srpnja, 18-20 sati), tenisa (2.-6. kolovoza, 9-11 sati), karatea (9.-13. kolovoza, 9-11 sati), košarke (9.-13. kolovoza, 18-20 sati), atletike (16.-20. kolovoza, 18-20 sati), rukometa (23.-26. kolovoza, 8-11 sati) i gimnastike (30. kolovoza – 3. rujna, 11-13 sati).

Cijena sudjelovanja na jednom kampu je 50 kuna, dok se za dolazak na sve kampove treba izdvojiti 100 kuna. Uplate se obavljaju na recepciji Atona radnim danom od 8 do 21 sat.

Nastavite čitati

Međimurje

Odgađa se Ljeto uz Muru: “…najavljene epidemiološke mjere jednostavno nije moguće sprovesti”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svi planirani događaji i manifestacije planirani u sklopu Ljeta uz Muru zbog epidemioloških se mjera odgađaju, javljaju iz Grada Mursko Središće. Obavijest prenosimo u cijelosti.

<<“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…<<

Događaji takvog intenziteta kao što je Ljeto uz Muru, s koncertima poznatih domaćih umjetnika pripremaju se mjesecima prije navedenih događaja i Grad Mursko Središće je učinio sve kako bi program za građane bio spreman. U tom se trenutku smatralo, a i bilo je najavljeno, da će u ljetnim mjesecima doći do ozbiljnog popuštanja mjera, što se na kraju nije dogodilo.

Prema najavljenim mjerama, koje stupaju na snagu s 1. srpnjem, za sve događaje s više od 100 posjetitelja trebat će vršiti strogu kontrolu svih prisutnih i događajima će smjeti prisustvovati samo osobe koje su procijepljene, preboljele su bolest uzrokovanu COVID 19 virusom ili imaju negativan test na COVID 19. Nova strategija, kako u zemljama Europe, tako i u Hrvatskoj težit će što većoj procijepljenosti stanovništva i sigurnim manifestacijama za sve građane. Također, nije dozvoljeno posluživati goste za stajaćim stolovima. Zbog istih se mjera i preporuka ne organizira ni prijenos utakmica, kao što je bio slučaj za vrijeme svjetskog prvenstva 2018. godine.

S obzirom na to da su svi događaji bili planirani za otvorene javne prostore, odnosno Šetnicu uz Muru i ribnjak Zalešće, na kojima zbog velikog broja prilaza nije moguće kontrolirati sve posjetitelje, te da su događaji poput Murskog wine festa, Craft beer festa ili Gradskih kotlića zamišljeni kao nešto gdje ljudi kruže, isprobavaju različite sorte vina, piva i jela, uz trenutne i najavljene epidemiološke mjere to jednostavno nije moguće sprovesti.

Grad Mursko Središće dat će sve od sebe da građanima nadoknadi neodržane manifestacije i nadamo se da ćemo ih moći održati na jesen. Ovom prilikom pozivamo građane koji to još nisu učinili da se cijepe, kako bismo svi zajedno mogli prisustvovati događajima kada to bude moguće.

Očito je da će mjere u budućnosti ići u smjeru da na većim okupljanjima sudjeluju samo građani koji imaju „covid potvrdu“ ili „covid putovnicu“ i da nećemo moći organizirati događaje za građane koji neće imati slične potvrde. Također, možda će se događaji morati organizirati na prostoru koji je moguće kontrolirati, a ne kao što je već tradicionalno, na Šetnici uz Muru i ribnjaku Zalešće…

Prema preporukama HZJZ-a moguće je organizirati profesionalne umjetničke izvedbe kulturne programe i manifestacije niskog rizika sa svim sjedećim mjestima, pa je prvi planirani događaj koji bi se odvio bio bi Dani smijeha u izvedbi Kerekesh teatra i to od 20. do 22. srpnja na Šetnici uz Muru. Održale bi se predstave „Ringišpil“, „Imovina“ „Ja, trudnica“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!