Povežite se s nama

Život i društvo

Izvrsni mladi vatrogasci s područja općine Visoko dobili prigodne blagdanske darove

visoko mladi vatrogasci pokloni

Objavljeno:

- dana

Velik broj djece osnovnoškolskog uzrasta s područja Općine Visoko aktivno je u radu tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava – DVD-ova Visoko, Čanjevo i Presečno Visočko.

Nisu izostali ni uspjesi na vatrogasnim natjecanjima, a kako bi im se na prigodan način zahvalilo, po prvi je puta u organizaciji općinske Vatrogasne zajednice i same Općine, održano druženje i podjela prigodnih darova.

– U suradnji s Vatrogasnom zajednicom općine Visoko, u kojoj imamo četiri DVD-a s onim u Đurinovcu, došli smo na ideju, budući da su ekipe djece i mladeži u našim DVD-ima bile zaista aktivne i sudjelovale na natjecanjima tijekom cijele godine, da za njih organiziramo druženje, podijelimo skromne darove, čestitamo im i zahvalimo na svemu što rade za nas – rekao je načelnik Općine Dragutin Mateković koji je i sam čestitao djeci na njihovim uspjesima te zahvalio na trudu i angažmanu.

Na natjecanjima kroz godinu bilo je aktivno 80 djece, a to znači da je u vatrogastvo uključeno više od polovice školaraca. Tako su djeca pomlatka DVD-a Visoko ove godine sudjelovala na natjecanjima u Novom Marofu, Presečnu Visočkom, na međuopćinskom natjecanju u Brstecu, zatim u Hrženici i Donjoj Voći. Ostvarili su vrlo dobre rezultate. Primjerice, u Brstecu su bili četvrti, u Presečnu Visočkom prvi, a u Novom Marofu od 106 ekipa zauzeli su 13. mjesto.

– Vatrogastvo u Visokom ima dugu tradiciju, nedavno smo proslavili i 125. obljetnicu DVD-a Visoko. Želja nam je da našu djecu i mlade dodatno motiviramo, da ih zadržimo u vatrogastvu – istaknuo je Mateković te dodao da, unatoč manjem broju djece na tom području, što se tiče vatrogastva trend je pozitivan.

– Kad su u pitanju vatrogastvo i mladi naraštaj, mislim da idemo uzlaznom putanjom. Iako nam ukupan broj djece na području općine pada, zahvaljujući roditeljima te voditeljima koji djecu vode na vježbe i natjecanja, broj mladih vatrogasaca raste – zaključio je načelnik Općine Mateković.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje