Povežite se s nama

Međimurje

Još se danas za Čakovečki noćni cener možete prijaviti online, sutra isključivo u Centru za kulturu

Objavljeno:

- dana

Već treći put Čakovec će 21. lipnja ući u ljeto trčeći. Gotovo šest stotina trkača ovoga će utorka u 21.06, nakon signala topa Zrinske garde, započeti utrku CK10 ulicama grada Čakovca.

Najkraću noć i najduži dan u godini trkači će obilježiti masovnim startom kod rotora u Zrinsko – frankopanskoj ulici. Safety car vozilo koje će ići ispred prvog trkača nova je Suzuki Vitara #strong koju je ustupio sponzor utrke #CK10 – Čakovečni noćni cener, AC Baumgartner.

Zbog održavanja utrke na 5 km i na 10 km doći će do zatvaranja javnih prometnica, odnosno do privremene regulacije prometa.

– Promet će regulirati vatrogasci i policija te će se etapno propuštati vozila i pješaci, a zbog velikog broja sudionika molimo sve građane za strpljenje i oprez te praćenje uputa redara i službenog osoblja – apeliraju organizatori.

Nakon starta u Zrinsko–frankopanskoj ulici, trkači će krenuti u smjeru Varaždina. Nakon okreta kod nadvožnjaka prema Nedelišću, trkači idu putem ulice Dr. Ivana Novaka natrag prema centru Čakovca.

Jedinstvene plakete i medalje

Cilj za trkače na obje utrke nalazi se na Trgu republike, gdje će finišere, najbrže trkače, ali i sve sudionike dočekati medalje i sugrađani.

– Očekujemo gotovo šest stotina trkača na objema utrkama. Kao i proteklih godina, start će biti zajednički za sve trkače, a nakon prvih 5 kilometara utrke, trkači na dužoj ruti iz Zrinsko-frankopanske idu u Masarykovu i nastavljaju krug po istoku i sjeveru Čakovca sve do povratka na cilj na Trgu republike – rekao nam je Krešo Biškup, organizator utrke.

– Za finišere smo osigurali medalje, kao i za one najbolje u kategorijama. Plakete i medalje napravili su u Unicomu, znači dolaze nam iz Čakovca i definitivno su jedinstvene! Sve trkače u startnom paketu dočekati će i čarape, a one koji su se prijavili na vrijeme i majice Humane nove, naših trkačih partnera i socijalne zadruge koja je s nama od početka!

Startne pakete trkaći mogu preuzeti uoči utrke, u utorak, 21. lipnja, od 15 sati pa sve do 20.30. Prijave su moguće online još u ponedjeljak, dok su u utorak moguće isključivo u Centru za kulturu, gdje se podižu i paketi od 15 do 18 sati.

Online prijave

Zatvorene ulice

Zatvara se Mihovljanska ulica iz smjera Novoga Sela Rok, gdje će se vozila preusmjeriti u Športsku ulicu prema Mihovljanu.

Promet iz smjera Belice u Ulici bana Josipa Jelačića preusmjerit će se prema Sajmištu kroz Ulicu A. Schulteissa (kod Zavoda za zapošljavanje).

Zrinsko-frankopanska ulica (od rotora kod pošte do nadvožnjaka) na početku utrke kompletno će biti zatvorena.

Međimurje

Mursko Središće: za završetak tribina na igralištu NK Rudara dobiveno novih 850.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradu Murskom Središću odobreno je dodatno sufinanciranje radova na završetku izgradnje tribina i popratnih sportskih prostorija na terenima Nogometnog kluba Rudar. Naime, putem natječaja Ministarstva turizma i sporta, Mursko Središće je dobilo 850.000 kuna što će u velikoj mjeri olakšati financiranje ovog projekta.

U obnovu i dogradnju stadiona do sada je već uloženo oko 1,5 milijuna kuna, a za preostale radove na završetku tribine potrebno je namaknuti 2,66 milijuna kuna. Dobivenim novcem od Ministarstva znatno lakše će se kraju privesti zahtjevni projekt koji će gradskom trećeligašu omogućiti moderne infrastrukturne uvjete. U okviru Kluba djeluje i Škola nogometa koja okuplja više od 150 djece.

– Postoje već i projekti za pomoćno nogometno igralište, a naručen je i projekt za sportski park koji će se nalaziti u smjeru od nogometnog igrališta prema ribnjaku Zalešće. Uz jedan od najljepših ribičkih domova na Zalešću, planinarski dom za koji je osigurano zemljište od Šuderke prema rijeci Muri, vanjska sportska igrališta i sportsku dvoranu, Mursko Središće će dobiti jedinstveni sportski kompleks kakvim se malo gradova može pohvaliti – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Plivanje, košarka i rukomet na otvorenju još jedne sezone Ljetnih sportskih kampova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine brojni čakovečki osnovnoškolarci su nakon završetka školskih obveza pohrlili na Ljetne sportske kampove koji se punih 18 godina pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“ održavaju u organizaciji Zajednice sportskih udruga Čakovca. Djeci su na raspolaganju čak 23 kampa iz 18 različitih sportova, a novu sezonu Ljetnih sportskih kampova otvorili su plivanje, košarka i rukomet.

Najviše zainteresiranih školaraca je na kampu iz plivanja kojeg na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ provodi Čakovečki plivački klub. Čak 160 djece odlučilo je isprobati ovaj sport. Kako je objasnio predsjednik ČPK-a Goran Kolarić, sa školarcima radi 13 trenera, a podijeljeni su u skupine prema plivačkom znanju. Poseban program provodi se s neplivačima s kojima se radi prilagodba na vodu, ronjenje, plutanje i učenje tehnika plivanja.

– S plivačima se pak radi na usavršavanju tehnika plivanja, skokovima u vodu i okretima. Posebnost ovih kampova je što po prvi put osim u unutrašnjim radimo i na novootvorenim vanjskim bazenima – izjavio je Kolarić.

Upravo zbog vanjskih bazena polaznici kampova nisu morali biti podijeljeni u grupe već se cjelokupni program provodi prijepodne od 9 do 11 sati.

U poslijepodnevnom terminu pak školarci mogu upoznati čari košarke. Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani I. Osnovne škole, a voditelj je proslavljeni igrač i trener Mario Novak.

– Djeca su podijeljena u homogenizirane grupe po dobi i spolu. Najviše se vesele igrama pa su i treninzi koncipirani na taj način. Želja nam je kroz zabavu djeci približiti košarkašku igru i zainteresirati ih za košarku kao i bavljenje sportom općenito – rekao je Novak.

U dvorani II. Osnovne škole u prijepodnevnim satima kamp iz rukometa provodi Ženski rukometni klub Zrinski. I ovaj, kao i ostali kampovi namijenjeni su i djevojčicama i dječacima.

Cilj kampova je pružiti školarcima kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom. Tijekom dva sata, svakog radnog dana s djecom na kampu rade školovani stručnjaci; profesori, apsolventi kineziologije i stručni treneri. Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna, a prijave i uplate se obavljaju na recepciji čakovečkih Gradskih bazena „Marija Ružić“ i traju tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše, odnosno one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova je Grad Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje