Povežite se s nama

Međimurje

Još se danas za Čakovečki noćni cener možete prijaviti online, sutra isključivo u Centru za kulturu

Objavljeno:

- dana

Već treći put Čakovec će 21. lipnja ući u ljeto trčeći. Gotovo šest stotina trkača ovoga će utorka u 21.06, nakon signala topa Zrinske garde, započeti utrku CK10 ulicama grada Čakovca.

Najkraću noć i najduži dan u godini trkači će obilježiti masovnim startom kod rotora u Zrinsko – frankopanskoj ulici. Safety car vozilo koje će ići ispred prvog trkača nova je Suzuki Vitara #strong koju je ustupio sponzor utrke #CK10 – Čakovečni noćni cener, AC Baumgartner.

Zbog održavanja utrke na 5 km i na 10 km doći će do zatvaranja javnih prometnica, odnosno do privremene regulacije prometa.

– Promet će regulirati vatrogasci i policija te će se etapno propuštati vozila i pješaci, a zbog velikog broja sudionika molimo sve građane za strpljenje i oprez te praćenje uputa redara i službenog osoblja – apeliraju organizatori.

Nakon starta u Zrinsko–frankopanskoj ulici, trkači će krenuti u smjeru Varaždina. Nakon okreta kod nadvožnjaka prema Nedelišću, trkači idu putem ulice Dr. Ivana Novaka natrag prema centru Čakovca.

Jedinstvene plakete i medalje

Cilj za trkače na obje utrke nalazi se na Trgu republike, gdje će finišere, najbrže trkače, ali i sve sudionike dočekati medalje i sugrađani.

– Očekujemo gotovo šest stotina trkača na objema utrkama. Kao i proteklih godina, start će biti zajednički za sve trkače, a nakon prvih 5 kilometara utrke, trkači na dužoj ruti iz Zrinsko-frankopanske idu u Masarykovu i nastavljaju krug po istoku i sjeveru Čakovca sve do povratka na cilj na Trgu republike – rekao nam je Krešo Biškup, organizator utrke.

– Za finišere smo osigurali medalje, kao i za one najbolje u kategorijama. Plakete i medalje napravili su u Unicomu, znači dolaze nam iz Čakovca i definitivno su jedinstvene! Sve trkače u startnom paketu dočekati će i čarape, a one koji su se prijavili na vrijeme i majice Humane nove, naših trkačih partnera i socijalne zadruge koja je s nama od početka!

Startne pakete trkaći mogu preuzeti uoči utrke, u utorak, 21. lipnja, od 15 sati pa sve do 20.30. Prijave su moguće online još u ponedjeljak, dok su u utorak moguće isključivo u Centru za kulturu, gdje se podižu i paketi od 15 do 18 sati.

Online prijave

Zatvorene ulice

Zatvara se Mihovljanska ulica iz smjera Novoga Sela Rok, gdje će se vozila preusmjeriti u Športsku ulicu prema Mihovljanu.

Promet iz smjera Belice u Ulici bana Josipa Jelačića preusmjerit će se prema Sajmištu kroz Ulicu A. Schulteissa (kod Zavoda za zapošljavanje).

Zrinsko-frankopanska ulica (od rotora kod pošte do nadvožnjaka) na početku utrke kompletno će biti zatvorena.

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Međimurje

Zimska škola informatike u Čakovcu okupila najbolje mlade informatičare iz cijele države

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Čakovcu se treću godinu zaredom održava Zimska škola informatike, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara uz suradnju s Mladim informatičkim stručnjacima (MIS) i Međimurskim informatičkim klubom (MIK).

Međimurje je već treći puta domaćin ovog edukativnog programa koji okuplja najbolje mlade informatičare iz cijele zemlje, zahvaljujući ulaganjima Međimurske županije u obrazovanje te podršci udrugama koje promiču informatiku kao iznimno važno područje te educiraju mlade.

Na otvorenju u Graditeljskoj školi Čakovec je istaknuto da je 29. Zimska škole informatike u Čakovcu okupila stotinjak mladih informatičara i IT stručnjaka te da je riječ o organizaciji od velikog značaja za Međimursku županiju kao regiju koja prednjači i po inicijativama za razvoj informatičkog obrazovanja mladih u našoj zemlji.

Na svečanosti otvorenja u Graditeljskoj školi, župan Matija Posavec je naglasio da su sadržaji, poput ovog edukativnog programa, od iznimne važnosti u svjetlu razvojnog zamaha u području suvremenih, digitalnih tehnologija, kojem svjedočimo: „Drago mi je da vam ponovo mogu poželjeti dobrodošlicu u Međimurje i uspješno provođenje ovog edukativnog programa u području obrazovanja koje postaje najvažnijim. Živimo u vremenu u kojem je od presudne važnosti biti informatički pismen. Zato mi je iznimno drago što Međimurje prednjači po snazi naših udruga i centara izvrsnosti i u tom području.“

U radu Zimske škole informatike, do 24. veljače, sudjelovat će 30-ak stručnjaka iz cijele Hrvatske kojima su se pridružili članovi Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije. Voditelji Zimske škole su Alenka Dogan Capan, iz Hrvatskog saveza informatičara, i Dejan Drabić, potpredsjednik Hrvatskog saveza informatičara, te predsjednik udruge Mladi informatički stručnjaci i voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije.

Ova edukativna manifestacija okuplja najbolje mlade informatičare iz cijele države, uključujući osnovnoškolce i srednjoškolce, stvarajući platformu na kojoj talentirana mladež razmjenjuje znanje, stvara mreže i nadograđuje informatičke vještine. Sudionici će imati priliku prisustvovati kvalitetnim radionicama koje će ih pripremiti za izazove na najzahtjevnijim informatičkim natjecanjima, posebice iz područja računalnih algoritama. Fokus će biti na raznim područjima informatike, posebice na programiranju te će sudionici imati priliku sudjelovati u raznovrsnim radionicama, uključujući računalne Algoritme, Logo napredni, Python, C/C++/STL, 3D modeliranje i ispis, Lego robotika, Scratch Lego, te mnoge druge. Također, organizirat će se posebna radionica namijenjena nastavnicima informatike, kako bi im se dala prilika za unaprjeđenje znanja i vještina.

Otvorenju su prisustvovali i Ljerka Cividini, gradonačelnica grada Čakovca, odakle je Zimskoj školi također pružena podrška, zatim državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, Krešimir Malnar, tajnik Hrvatskog saveza informatičara, Marina Klačmer Čalopa, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, te brojni drugi uzvanici kojima je dobrodošlicu poželio i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec.

Svečanost otvorenja glazbenim nastupom su uljepšali učenici III. osnovne škole Čakovec Laura, Noa i Luka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje