Povežite se s nama

Sponzorirani

Kako je američki nogomet postao popularan u Hrvatskoj?

Foto: Ilustracija/Pixabay

Objavljeno:

- dana

Američki nogomet, iako tradicionalno nije bio toliko popularan u Europi kao u SAD-u, polako ali sigurno osvaja srca kladitelja u Hrvatskoj.

Rastući interes za ovaj dinamični sport rezultirao je bogatijom ponudom oklada u kladionicama, čime se otvaraju nove mogućnosti za entuzijaste klađenja.

Jeste li i vi zainteresirani za ovaj sport ili se više volite kladiti na druge loptice, poput onih u lotu? Neovisno o tome što birate, na Favbetu se možete kladiti na razne sportove i igre. A Hrvatska Lutrija kladionica jedna je od predvodnika u pružanju širokog spektra oklada. Na prvi pogled možda iznenađuje, ali online lutrija u Hrvatskoj pokazuje se kao jedna od profitabilnijih sfera u svijetu klađenja.

Stoga igrajte online loto za novac u Favbet sportskoj kladionici i vi budite sljedeći milijunaš! A do tada, objasnit ćemo vam kako je američki nogomet postao popularan u Hrvatskoj, te kako vam bonusi i promocije mogu pomoći u online klađenju na američki nogomet, košarku, loto i ostalu sportsku ponudu.

Nešto o američkom nogometu

Popularnost američkog nogometa izvan SAD-a je eksplodirala tek u posljednjih 20 godina. Danas, čak i u Europi, imamo prvenstva slična NFL-u.

Iako se naziva nogomet, nije baš sličan našem europskom nogometu. Glavna svrha američkog nogometa je prenijeti loptu preko gol linije suparničke ekipe, što donosi 6 bodova. Dok field goal (postizanje pogotka nožnim udarcem kroz vratnice postavljene na obje strane terena) donosi dodatni bod.

Sport je karakteriziran brojnim prekidima i raznim taktičkim strategijama. Cilj je zaustaviti protivnika rušenjem ili, još bolje, presresti loptu. Važno je istaknuti kako su ozljede ključne tijekom sezone, pa je potrebno biti informiran o zdravstvenom stanju igrača. Odluke trenera o tome koga će odmoriti kroz 17 utakmica redovite sezone također su od velike važnosti.

Američki nogomet u Hrvatskoj

Američki nogomet tradicionalno nije bio na radaru sportske publike u Hrvatskoj, no u posljednjem desetljeću dogodila se značajna promjena. Porast popularnosti američkog nogometa u Hrvatskoj dolazi s nekoliko zanimljivih uzroka.

Jedan od glavnih razloga zašto je američki nogomet dobio na popularnosti u Hrvatskoj je definitivno zahvaljujući globalizaciji. Sportski entuzijasti sada mogu uživati u NFL utakmicama u realnom vremenu, te radoznalo istraživati i učiti o pravilima i taktikama američkog nogometa putem različitih sportskih web stranica.

Uz porast globalizacije, pojavljuju se i društveni mediji. YouTube i Facebook su odigrali veliku ulogu u širenju američkog nogometa, ne samo među Hrvatima, već i širom Europe. Sada, s lakoćom možemo dijeliti uzbudljive trenutke i sjajne poteze s utakmica sa svojim prijateljima i obitelji.

Drugi uzrok popularnosti američkog nogometa u Hrvatskoj je rast klađenja na američki nogomet. Kako kladionice šire svoje ponude, klađenje na američki nogomet postaje sve privlačnije lokalnim kladiteljima. Posebno su značajne online kladionice koje omogućuju klađenje na američki nogomet bez potrebe za fizičkim odlaskom u kladionicu.

I zadnji uzrok njegove tolike popularnosti je lokalno prihvaćanje i organizacija američkog nogometa. U Hrvatskoj su osnovani klubovi i lige američkog nogometa, što je omogućilo domaćim entuzijastima aktivno sudjelovanje i uživanje u ovom sportu. 

Bonusi i promocije u online klađenju

Kada se prvi put registrirate u online kladionici susrest ćete se s različitim bonusima i promocijama. Važno je pažljivo pročitati i razumjeti uvjete i odredbe koji se odnose na ove bonuse. U uvjetima ćete pronaći informacije o rollover zahtjevima, odnosno koliko puta morate iskoristiti bonus prije nego što možete povući dobitak, minimalnim kvotama koje se primjenjuju, i bilo koje druge specifične zahtjeve.

Također, ako inkorporirate strategiju klađenja s korištenjem bonusa možete probati maksimizirati svoje dobitke. Ako bonus zahtijeva određeni broj oklada, razmislite o tome kako ćete rasporediti svoje oklade kako biste povećali svoje šanse za dobitak. Na primjer, mogli biste koristiti bonus za klađenje na favorita u američkom nogometu s nižim kvotama, ili riskirati s višim kvotama na loto izvlačenju.

Osim početnih bonusa za nove igrače, kladionice nagrađuju i česte igrače kroz različite loyalty programe ili specijalne promocije. Ako se često kladite, na primjer na američki nogomet, kladionice vam mogu ponuditi dodatne bonuse ili promocije kao znak zahvalnosti za vašu lojalnost. Ponuda može uključivati besplatne oklade, povrat novca, povećane kvote ili čak i pristup ekskluzivnim događajima.

Sponzorirani

Posjetite novootvoreni salon ljepote Lady Chic & Nails u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na adresi Koprivnička ulica 12 A u Varaždinu, odmah iza zgrade benzinske Petrol, vrata je otvorio novi salon Lady Chic & Nails.

Njega ruku, ugradnja gel noktiju, trajni lak, depilacija šećernom pastom te voskom za žene i muškarce, trajna šminka, njega stopala i te uređenje obrava i trepavica usluge su koje pružaju po atraktivnim cijenama.

Vlasnica salona Lady Chic & Nails je Valentina Žnidarić, velika zaljubljenica u sve što ima veze s ljepotom, a rekla nam je da joj je otvorenje vlastitog salona ljepote djevojački san.
Što prije rezervirajte termin za neke od njihovih beauty usluga na mobitel 099/388 4514.

Također, svakako ih zapratite na njihovim društvenim mrežama; Lady Chic & Nails na Facebooku i ladychicandnails na Instagramu.

Nastavite čitati

Sponzorirani

Općina Pribislavec na neodređeno vrijeme zapošljava referenta za proračun, financije i računovodstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec raspisala je Javni natječaj za prijam u službu na neodređeno vrijeme u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec za sljedeće radno mjesto (dalje u tekstu: Natječaj):

REFERENT ZA PRORAČUN, FINANCIJE I RAČUNOVODSTVO

• 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme, uz obvezni probni rad od 3 (tri) mjeseca.

POSEBNI UVJETI ZA PRIJAM U SLUŽBU:

• srednja stručna sprema ekonomske struke

• najmanje 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima

• poznavanje rada na računalu

• položen državni ispit

Pored navedenih posebnih uvjeta osobe moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu iz članka 12. Zakona, a u službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 15. i 16. istog Zakona.

Na natječaj se mogu ravnopravno prijaviti osobe oba spola, a izrazi koji se koriste u ovom Natječaju za osobe u muškom rodu uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.

Natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen državni ispit, a kojeg će u slučaju prijma u službu biti obvezni položiti u skladu sa Zakonom.

Uz prijavu na Natječaj potrebno je priložiti sljedeće navedene dokumente:

1. životopis,

2. dokaz o državljanstvu (preslika isprave iz članka 29. stavka 1. Zakona o hrvatskom državljanstvu

(„Narodne novine“ broj 53/91, 70/91, 28/92, 113/93, 4/94, 130/11, 110/15, 102/19, 138/21) –

važeća osobna iskaznica, vojna iskaznica ili putovnica, a kao dokaz hrvatskog državljanstva može se priložiti preslika domovnice),

3. dokaz o stupnju obrazovanja (preslika svjedodžbe o maturi ili diplome)

4. dokaz o potrebnom radnom iskustvu (potvrda poslodavca, ugovor o radu ili slično)

5. potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (potvrda o stažu)

6. dokaz o položenom državnom ispitu (ukoliko kandidat ima položen državni ispit)

7. uvjerenje nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi istražni niti kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci)

8. vlastoručno potpisana izjava o nepostojanju zapreka iz članka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (potpis nije potrebno ovjeravati).

Dokaz o zdravstvenoj sposobnosti kandidati nisu dužni priložiti prijavi na Natječaj, već će isti biti dužni ishoditi po potrebi prije donošenja rješenja o prijmu u službu.

Navedeni dokazi prilažu se u izvorniku ili preslici koja ne treba biti ovjerena, a prije izbora kandidat će predočiti izvornik.

Osobni podaci kandidata obradit će se isključivo u svrhu provedbe Natječaja sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“ broj 42/18) i Uredbe (EU) 2016/679.

Na web stranici Općine Pribislavec – www.pribislavec.hr pobliže su navedeni poslovi vezani za radno mjesto Referent za proračun, financije i računovodstvo, podaci o plaći radnog mjesta, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, područje provjere te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru.

Na istoj web stranici i oglasnoj ploči Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec, objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere.

Prijave na Natječaj podnose se preporučeno poštom ili osobno na adresu: Općina Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec, 40000 Čakovec, u roku od 8 dana od dana objave Natječaja u „Narodnim

novinama“, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni natječaj za prijam u službu – Referent za proračun, financije i računovodstvo – NE OTVARATI“.

O rezultatu izbora kandidati će biti obavješteni u skladu sa Zakonom, a najkasnije u roku od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijave.

DOKUMENTI NATJEČAJA

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje