Povežite se s nama

U fokusu

Kanalizaciju u Varaždinu će za 83 milijuna kn graditi Slovenci skupa s tvrtkom iz Agrokor Koncerna?

Objavljeno:

- dana

NATJEČAJ ZA NAZDOR OPET PONIŠTEN, A…

Nakon niza „srušenih“ i obustavljenih natječaja, Varkom je donio jednu odluku o izvođaču radova za Aglomeraciju Varaždin.

Na natječaj za dogradnju i sanaciju kanalizacije na području Varaždina – koji je lani bio poništen i potom ponovno raspisan u siječnju – stiglo je osam ponuda.

Procijenjena vrijednost radova bila je 90,3 milijuna kuna, a Povjerenstvo je utvrdilo da su svi ponuditelji ovaj put ispunili zahtjeve i uvjete. Podsjećamo, lani je natječaj poništen nakon što je ocijenjeno da ne udovoljava niti jedna od čak deset tada pristiglih ponuda.

Najpovoljniji Slovenci i Projektgradnja

Na temelju prijedloga Povjerenstva, direktor Varkoma Vlado Vlašić je donio odluku da se posao dodijeli zajednici ponuditelja koju čine Kolektor Koling iz Idrije u Sloveniji te Projektgradnja iz Gornje Vrbe kod Slavonskog Broda.

Projektgradnja je, kao što piše na njihovim stranicama, dio Agrokor Koncerna, a ističu da su danas jedna od najvećih kompanija za izvođenje građevinskih radova.

Ponuda te dvije tvrtke je izabrana kao najpovoljnija: iznosila je 66,8 milijuna kuna, odnosno 83,5 milijuna kuna s PDV-om.  

Druga najpovoljnija bila je ponuda zajednice ponuditelja predvođene Vodotehnikom, koje su ponudile cijenu od 73 milijuna kuna, odnosno 93 milijuna kuna s PDV-om, dok je treća zajednica ponuditelja na čeu s GH Holdinom s cijenom od 78 milijuna kuna, odnosno 97,5 milijuna kuna s PDV-om.

Na odluku o odabiru ostali ponuditelji imaju pravo žalbe.

Varkom mora platiti novih 150.000 kn!

Dosad su na gotovo sve Varkomove odluke o izboru izvođača radova u sklopu Aglomeracije Varaždin podnesene žalbe, pri čemu je većinu žalbi prihvatila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM).

Zbog toga je, primjerice, poništen i natječaj za izgradnju pročistača, koji još uvijek nije ponovno raspisan.

Novost je da je DKOM prošli tjedan već treći put zaredom poništio Varkomovu odluku o odabiru tvrtke za nadzor svih radova u sklopu Aglomeracije Varaždin.

Varkom dubrovačkom Trames Consultantsu i poljskim tvrtkama Nafta-Gaz i OTS-IP mora isplatiti 150.000 kuna.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje