Povežite se s nama

Život i društvo

Karlo Keretić iz Srednje škole Ludbreg sudjelovao na državnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Tokar i srodna zanimanja

Održano je državno natjecanje u kategoriji “Tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže”, a po prvi put na državnom natjecanju u sektoru strojarstva svojeg predstavnika imala je i Srednja škola Ludbreg.

Karlo Keretić učenik je 2.d razreda smjera CNC Operater u sudjelovao je na državnom natjecanju koje se održalo u Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za strukovno obrazovanje Republike Hrvatske i obrazovanje odraslih organizatori su natjecanja te je natjecanje koncipirano u dva dijela. Prvi dio je praktičan izradak (izradak dijela na tokarskom stroju), dok je drugi dio pismena provjera (provjera teorjskih znanja). Iz Varaždinske županije na natjecanju je sudjelovala i Elektrostrojarska škola Varaždin (učenik Goran Pajtak, mentor Krunoslav Curić) i Strojarska i prometna škola Varaždin (učenik Lovro Hranić, mentor Miran Češnjaj)

Karlo Keretić je pod mentorstvom Željka Posavca osvojio je 14. mjesto, iako je veliki uspjeh što smo se uopće plasirali na državno natjecanje, a osim toga Karlo ima prilike popraviti svoj rezultat iduće godine, s obzirom da su većinom 3. razredi sudjelovali na natjecanju dok je Karlo učenik 2. razreda Srednje škole Ludbreg.

– Svakako da sam zadovoljan sa rezultatom, posebno sa teorijskim dijelom, dok praktični dio trebamo još malo vježbati za bolji rezultat. Ono što me posebno veseli jest interes učenika za strukovno zanimanje tokar, i veliki broj natjecatelja iz naše županije na državnom natjecanju – ističe Posavec.

Elektrostrojarska škola Varaždin (učenik Goran Pajtak, mentor Krunoslav Curić)  osvojila je 9.mjesto, dok je Strojarska i prometna škola Varaždin (učenik Lovro Hranić, mentor Miran Češnjaj) osvojila 11. mjesto.

Izvor:
Foto: Srednja škola Ludbreg

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati