Povežite se s nama

Život i društvo

Karlo Keretić iz Srednje škole Ludbreg sudjelovao na državnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Tokar i srodna zanimanja

Održano je državno natjecanje u kategoriji “Tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže”, a po prvi put na državnom natjecanju u sektoru strojarstva svojeg predstavnika imala je i Srednja škola Ludbreg.

Karlo Keretić učenik je 2.d razreda smjera CNC Operater u sudjelovao je na državnom natjecanju koje se održalo u Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za strukovno obrazovanje Republike Hrvatske i obrazovanje odraslih organizatori su natjecanja te je natjecanje koncipirano u dva dijela. Prvi dio je praktičan izradak (izradak dijela na tokarskom stroju), dok je drugi dio pismena provjera (provjera teorjskih znanja). Iz Varaždinske županije na natjecanju je sudjelovala i Elektrostrojarska škola Varaždin (učenik Goran Pajtak, mentor Krunoslav Curić) i Strojarska i prometna škola Varaždin (učenik Lovro Hranić, mentor Miran Češnjaj)

Karlo Keretić je pod mentorstvom Željka Posavca osvojio je 14. mjesto, iako je veliki uspjeh što smo se uopće plasirali na državno natjecanje, a osim toga Karlo ima prilike popraviti svoj rezultat iduće godine, s obzirom da su većinom 3. razredi sudjelovali na natjecanju dok je Karlo učenik 2. razreda Srednje škole Ludbreg.

– Svakako da sam zadovoljan sa rezultatom, posebno sa teorijskim dijelom, dok praktični dio trebamo još malo vježbati za bolji rezultat. Ono što me posebno veseli jest interes učenika za strukovno zanimanje tokar, i veliki broj natjecatelja iz naše županije na državnom natjecanju – ističe Posavec.

Elektrostrojarska škola Varaždin (učenik Goran Pajtak, mentor Krunoslav Curić)  osvojila je 9.mjesto, dok je Strojarska i prometna škola Varaždin (učenik Lovro Hranić, mentor Miran Češnjaj) osvojila 11. mjesto.

Izvor:
Foto: Srednja škola Ludbreg

Život i društvo

PU varaždinska: samo ove subote moguće je preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

upravni poslovi, policija, pu varazdinska

Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, Policijska uprava varaždinska organizirat će ove subote, 31. srpnja, od 8 do 14 sati uručenje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola na upravnim poslovima Policijske uprave varaždinske, te Policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.

U subotu se neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti, javljaju iz PU varaždinske.

Izrađene isprave izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima, umjesto sadašnjih žutih vreća, a koje se nalaze u prostorijama DVD-a Babinec u Babincu, Školska ulica, prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 02. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Cestica, Babinec, Falinić B., Kolarovec i Brezje D.

UTORAK, 03. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Križovljan Radovečki, Radovec, Radovec Polje, Virje

Križovljansko i Natkrižovljan

SRIJEDA, 04. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Gornje Vratno,Vratno Otok i Dubrava Križovljanska

PETAK, 06. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Veliki i Mali Lovrečan, Jarki, Selci K., M. Gradišće,

Križanče i Otok Virje

Mještani mogu svoju žutu kantu podići u naznačene termine uz osobnu iskaznicu i odrezak računa od čistoće, odnosno pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja mješanog komunalnog otpada s područja općine Cestica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje