Povežite se s nama

Život i društvo

Karlo Keretić iz Srednje škole Ludbreg sudjelovao na državnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Tokar i srodna zanimanja

Održano je državno natjecanje u kategoriji “Tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže”, a po prvi put na državnom natjecanju u sektoru strojarstva svojeg predstavnika imala je i Srednja škola Ludbreg.

Karlo Keretić učenik je 2.d razreda smjera CNC Operater u sudjelovao je na državnom natjecanju koje se održalo u Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za strukovno obrazovanje Republike Hrvatske i obrazovanje odraslih organizatori su natjecanja te je natjecanje koncipirano u dva dijela. Prvi dio je praktičan izradak (izradak dijela na tokarskom stroju), dok je drugi dio pismena provjera (provjera teorjskih znanja). Iz Varaždinske županije na natjecanju je sudjelovala i Elektrostrojarska škola Varaždin (učenik Goran Pajtak, mentor Krunoslav Curić) i Strojarska i prometna škola Varaždin (učenik Lovro Hranić, mentor Miran Češnjaj)

Karlo Keretić je pod mentorstvom Željka Posavca osvojio je 14. mjesto, iako je veliki uspjeh što smo se uopće plasirali na državno natjecanje, a osim toga Karlo ima prilike popraviti svoj rezultat iduće godine, s obzirom da su većinom 3. razredi sudjelovali na natjecanju dok je Karlo učenik 2. razreda Srednje škole Ludbreg.

– Svakako da sam zadovoljan sa rezultatom, posebno sa teorijskim dijelom, dok praktični dio trebamo još malo vježbati za bolji rezultat. Ono što me posebno veseli jest interes učenika za strukovno zanimanje tokar, i veliki broj natjecatelja iz naše županije na državnom natjecanju – ističe Posavec.

Elektrostrojarska škola Varaždin (učenik Goran Pajtak, mentor Krunoslav Curić)  osvojila je 9.mjesto, dok je Strojarska i prometna škola Varaždin (učenik Lovro Hranić, mentor Miran Češnjaj) osvojila 11. mjesto.

Izvor:
Foto: Srednja škola Ludbreg

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje