Povežite se s nama

U fokusu

Kišić rješenje za bale u Brezju krije kao zmija noge

Objavljeno:

- dana

Kandidat za gradonačelnika

– Bale će se rješavati po modelu koji ću predložiti na prvoj ili drugoj sjednici Gradskog vijeća i ići će u tri smjera. Da bude ekološki najprihvatljivije, najbrže, legalno da građane neće koštati ni jedne dodatne kune na njihovom račun – rekao je Alen Kišić, kandidat za gradonačelnika koalicije SDP, HNS, HSU, HSS i Laburisti danas na konferenciji za medije u prostorijama SDP-a u Varaždinu.

No, konkretne detalje oko rješenja za 130.000 tona bala u Brezju krio je kao zmija noge.

– Nisam čuo ni da su protukandidate za detalje. Kampanja traje još mjesec dana. Jako puno toga će ovisiti o većini u Gradskom vijeću, no tražit ću da Grad ima nadzor nad rješenjem kako bi se provedba mogla kontrolirati– rekao je Alen Kišić koji je u svojem gospodarskom programu fokus stavio na Gospodarsku zonu Brezje, Tehnološki park 2 i pomoć malim i srednjim poduzetnicima.

– Donijet ćemo nove mjere za poticanje ulaganja, a ona se posebno odnose na Gospodarsku zonu Brezje. Investitore treba posebno stimulirati te komunalni doprinos i komunalnu naknadu posebno prilagoditi investitorima – dodao je Neven Bosilj, potpredsjednik Gradskog SDP-a koji će biti treći na listi koalicije za Gradsko vijeće.

Kišić je istaknuo da kako treba privući investitore iz zelene, IT, farmaceutske i visoko sofisticirane industrije.

– Varaždin nema problema s nezaposlenošću, već sa niskim plaćama. Važno je poraditi na marketingu kako bi se privukli investitori koji će garantirati više plaće za radnike – objasnio je.

No, mi smo Kišića upitali kojeg on gospodarskog iskustva ima.

– To je nešto o čemu se premalo zna. U Podravci sam u godinu dana prošao sve od pripravnika do najmlađeg direktora. Kasnije sam bio korporativni direktor u Metrou za jugoistočnu Europu, radio sam u građevinskoj tvrtki Dulex i u Sizimu gdje sam bio izvršni direktor. Mogu reći da imam dobrog gospodarskog iskustva- zaključio je Kišić.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Q Experience d.o.o. zapošljava na poziciji specijalist za brigu o korisnicima – francuski i engleski jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a postoji mogućnost rada od kuće. Posao podrazumijeva tečno poznavanje francuskog jezika, dobro ili vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, dobro poznavanje MS Officea, pouzdanost i timski duh. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. traži pojačanje na poziciji specijalist za pravne poslove (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 24.9. Poželjne su dvije godine iskustva u radu, izvrsno poznavanje trgovačkog, ugovornog i radnog prava, samostalnost u radu, usmjerenost na rezultate i proaktivnost u rješavanju problema, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Prijavite se.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama glavni kuhar (m/ž), blagajnik (m/ž), skladišni radnik (m/ž). Lokacije rada su Čakovec i Ivanec. Provjerite uvjete i aplicirajte.

McDonald’s traži radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 27.9. Poslodavac nudi plaću iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva i maloprodaje, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost osobnog rasta i razvoja, dodatne stimulacije na plaću i redovno povećanje plaće svaku godinu. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijave su otvorene do 15.10. Poslodavac nudi ugodnu radnu atmosferu, mogućnost daljnjeg napredovanja te izazove. Prijavite se.

Letina Intech d.o.o. traži inženjera/ diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 22.9. Potrebna je minimalno viša strućna sprema, poznavanje PLC-a serije MicroLogix i PLC-a Micro800, samostalnost u radu, snalažljivost i odgovornost. Poslodavac nudi stalni radni odnos. Prijavite se.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava vozača taksija (m/ž) na području Varaždina. Rok prijave je 1.11. Očekuje se aktivni vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije, spremnost na rad u smjenama, komunikacijske vještine. Aplicirajte.

Pozitiva food j.d.o.o. zapošljava pizza majstora (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a prijave su otvorene do 6.10. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Potrebna je minimalno završena osnovna škola. Više na linku.

Oak logs d.o.o. zapošljava inženjera šumarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 15.10. Posao obuhvaća doznaku stabala, preuzimanje sirovine. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Salus zapošljava magistra farmacije (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 16.10. Radnik/ca obavlja poslove izdavanja lijekova na recept i bez recepta, izrađuje magistralne i galenske pripravke. Nudi se stalni radni odnos. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje