Povežite se s nama

Život i društvo

Koja je vaša Najkumica? Gradska tržnica i ove godine održava izbor

Objavljeno:

- dana

Svi koji žele nagraditi svoju omiljenu ‘kumicu’ ili ‘kumeka’ s tržnice, mogu to učiniti glasujući putem kupona u lokalnim tjednicima ili direktno na placu. Najkumice, kao i najsretnijeg glasača, očekuju vrijedne nagrade.

Gradska tržnica i ove godine održava izbor za Najkumicu, tradicionalno natjecanje koje se održava već četrnaestu godinu zaredom.

Na placu je puno ‘kumica’, ali svatko ima onu jednu ‘baš svoju’, koja ima najbolji sir i vrhnje, domaće netretirano povrće i voće, širok osmijeh za svakoga, a možda i doda pokoju mrkvicu ili jabuku više u vrećicu. Na simpatičan način požali se kako je danas baš vruće ili hladno, ovisno o godišnjem dobu, a uvijek ima neku priču ili savjet za podijeliti. ‘Kumice’ su legendarni simbol placa, a ovim se izborom želi podsjetiti na njihov naporan rad koji je za većinu stil života. Bez ‘kumica’ ne bi bilo ni placa. Naime, njih nema u trgovačkim centrima gdje se mogu kupiti namirnice, ali nikad toliko ukusne, kvalitetne i domaće kakve ima samo ona baš naša ‘kumica’.

Iz Gradske tržnice zato pozivaju sve posjetitelje placa da sudjeluju u izboru i na taj način podrže ‘svoju kumicu’. Najbolje tri će osvojiti vrijedne nagrade, ali biti Najkumica na određeni je način simbolično priznanje vrijednosti i poštovanja, pa ova titula svakako služi na ponos onoj koja će ju nositi. Osim toga, nagrada očekuje i najsretnijeg glasača.

Glasovati se može putem kupona u lokalnim tjednicima, ili direktno na placu gdje se kuponi mogu zatražiti od djelatnika Gradske tržnice. Glasovanje je otvoreno do kraja studenog, a proglašenje Najkumice najavljeno je za 4. prosinca.

Život i društvo

FOTO Čak 250 konjara iz cijele Hrvatske i Slovenije na Konjičkim igrama u Zelendvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Varaždinska županija

U organizaciji Općine Petrijanec i Udruge “Konj, moj prijatelj” te u suorganizaciji Varaždinske županije i općina Cestica, Vinica, Maruševec i Sračinec u Zelendvoru su u nedjelju, 23. lipnja održane Konjičke igre.

Cilj konjičkih igara bio je druženje vlasnika konja, držatelja i ljubitelja konja, kao i približavanje tih plemenitih životinja široj populaciji kroz različiti sadržaj. Uz organizatore manifestacije, predsjednika Udruge “Konj, moj prijatelj” Zdenka Marenčića i načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, pozdravne riječi uputili su u ime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka županijski vijećnik Krunoslav Lukačić i saborski zastupnik Predrag Štromar.

Konjičke igre u Zelendvoru prerasle su tako u respektabilnu manifestaciju koja je okupila više od 250 konjara iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Slovenije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siniša Horvat iz DVD-a Varaždinbreg sjajni četvrti na najtežem europskom vatrogasnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Samo osam je stotinki dijelilo vatrogasca DVD Varaždinbreg, Sinišu Horvata da se s vatrogasnog natjecanja u Europi, „Firefighter Challenge-TFA Hungary 2024“, vrati s osvojenom broncom.

No, kad se zna da se radi o najtežem vatrogasnom natjecanju u Europi, Horvatovo je četvrto mjesto ionako senzacija za hrvatsko vatrogastvo. U ukupnom je poretku, TFA Team Croatia d 13 timova zauzeo 5, mjesto.

Siniša Horvat i Andy Barulek, također iz DVD-a Varaždinbreg, jedini su Hrvati koji su okušali svoju spremnost s najboljim europskim vatrogascima, a u tome ih je, uz Varaždinsku županiju i Općinu Gornji Kneginec, podržala i Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasci su se u mađarskom Sombotelu  natjecali u iznimno teškim uvjetima, pod punom opremom na čak 32 stupnja Celzija, što je dodatno pridonijeli dramatičnosti natjecanja, pa je od stotinu prijavljenih vatrogasaca iz četiri zemlje – Austrije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske – natjecanje završilo njih 89-ero.

– Bravo za naše operativce koji su pokazali da se ravnopravno mogu nositi s europskim vatrogascima u svim zadaćama, čime promiču hrvatsko vatrogastvo u Europi i svijetu – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Slavko Tucaković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje