Povežite se s nama

Život i društvo

Kreće izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju dvorane OŠ Bisag

Objavljeno:

- dana

U Županijskoj palači u Varaždinu 10. listopada su potpisani ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske sportske dvorane Osnovne škole Bisag.

Ugovore ukupno vrijedne oko 85.000 eura s izvođačima izabranima u postupku javne nabave potpisala je ravnateljica Osnovne škole Draženka Švelec-Juričić, a u prisustvu zamjenice župana Silvije Zagorec, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka i načelnika Općine Breznica Stjepana Krobota.

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je da je cilj ove županijske vlasti graditi sustav jednakih šansi.

– Ovaj projekt samo je jedan od doprinosa stvaranju sustava jednakih šansi jer svaki učenik mora imati jednaki standard u odgoju i obrazovanju. U posljednjih mjesec dana zaista imamo velike stvari kada govorimo o obrazovnim ustanovama. Potpisani su ugovori za izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju i energetsku obnovu Glazbene škole u Varaždinu, ugovori za trodijelnu školsku dvoranu u Varaždinskim Toplicama te ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane PŠ Nova Ves Petrijanečka i PŠ Strmec Podravski. Na ovaj način gradimo zavidnu obrazovnu infrastrukturu kojom će se ponositi svi naši učenici i nastavno osoblje – rekla je Zagorec.

Ravnateljica Osnovne škole Bisag Draženka Švelec-Juričić istaknula je zadovoljstvo.

– Zahvaljujem Varaždinskoj županiji i Općini Breznica na suradnji i podršci koja je dovela do toga da danas potpisujemo ugovore koji su prva stepenica ka realizaciji ovog projekta. Generacije naših učenika čekale su na ovu dvoranu, a sada s veseljem možemo reći da će uskoro naši mladi imati dvoranu kakvu i zaslužuju – rekla je ravnateljica.

Načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot istaknuo je značenje dvorane za cijelu zajednicu.

– Želim izraziti zadovoljstvo jer nakon 20 godina zajedničkog rada mene kao načelnika i ravnateljice konačno priča ozbiljnije kreće. Naravno da tu još ima puno posla, ali kad sve to jednom krene siguran sam da ćemo dočekati uspješan kraj ovog projekta koji je iznimno važan za našu Općinu. Naime, nemamo prostor za velike događaje, a upravo će nam ta dvorana biti mjesto koje će naši mještani moći koristiti i za održavanje sportskih, kulturnih i gospodarskih manifestacija – rekao je načelnik Krobot.

Ugovor vrijedan 75.000 eura za izradu idejnog rješenja, glavnog i izvedbenog projekta potpisan je s Marijom Žiškom iz tvrtke Valenčak d.o.o. iz Našica, a ugovor o izradi geotehničkog elaborata vrijedan 8.912,5 eura s Goranom Grgetom iz tvrtke Geokon-Zagreb d.d.

Život i društvo

Crvenom križu Varaždinske županije 1.4 milijuna eura za projekt “Zaželi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. veljače, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Sandra Vidaček, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Projekta “Omogućimo život u vlastitom domu”- ZAŽELI IV faza u iznosu od 1.485.000.00 eura.

Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i osoba s invaliditetom u 3 grada i 6 općina s područja Varaždinske županije.

Partneri u Projektu “Omogućimo život u vlastitom domu”, su Općina Breznica, Općina Breznički Hum, Općina Klenovnik, Općina Gornji Kneginec, Grad Lepoglava, Grad Novi Marof, Općina Sračinec, Općina Visoko i Grad Varaždinske Toplice.

Trajanje projekta je 36 mjeseci od kojih se 33 odnosi na pružanje usluga.

– Radujemo se ponovnom početku projekta, svjesni koliko pružanje usluga bitno utječe na kvalitetu života starijih osoba i osoba s invaliditetom naše županije – ističe ravnateljica Sandra Vidaček.

Nastavite čitati

Život i društvo

U godinu dana više od 290.000 eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U godinu dana više od 290.000 eura uloženo u modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec.

Riječ je o radovima na području svih pet mjesnih odbora u Općini Maruševec na 10 nerazvrstanih cesta i raskrižju u Maruševcu, koje stanovnici svakodnevno koriste, a do sada nisu bile asfaltirane.

Prometnice su uređene u naseljima Brodarovec, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda i Maruševec.

– U modernizaciju lokalnih prometnica Općina Maruševec u proteklih je 12 mjeseci uložila gotovo 292.000 eura, odnosno skoro 2,2 milijuna kuna, što je iznimno ulaganje u odnosu na ranije godine. Projekti modernizacije prometnica, a samim time i prometne povezanosti te povećanja sigurnosti sudionika u prometu financirani su većim dijelom iz općinskog proračuna, ali i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim na nerazvrstanim cestama, u proteklih 12 mjeseci izvršeni su radovi i na županijskim cestama na području Općine. U cilju proširenja prometnice i povećanja sigurnosti djece, pješaka i ostalih sudionika u prometu projekt zacjevljenja i uspostave nogostupa na županijskoj cesti Ž2029 u Ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju, uz dječji vrtić Općina Maruševec, provodila je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije tijekom 2022. i 2023. godine. Ukupna vrijednost zahvata na navedenoj lokaciji iznosila je 190.460,02 eura, odnosno 1.435.021,04 kuna, dok je izgradnja autobusnog ugibališta i nogostupa u Korenjaku na županijskoj cesti Ž2060 realizirana u visini od 94.546,73 eura, odnosno 712.362,34 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje