Povežite se s nama

Međimurje

Lani Pogledu i Prvom koraku gotovo 30.000 kuna

Objavljeno:

- dana

M. SREDIŠĆE

Grad Mursko Središće godinama pomaže, odnosno sufinancira rad udruga koje su osnovane u Međimurskoj županiji kojima je primarna djelatnost rad s djecom predškolske i školske dobi s posebnim potrebama.

 Riječ je o Udruzi za autizam “Pogled” te “Prvi korak”, koja djeluje u predškolstvu. “Pogledu“ je 2016. godine isplaćeno 15.600 kuna, a u proračunu u 2017. godini osigurana su financijska sredstva za njezino daljnje sufinanciranje. Udruga “Prvi korak” sufinancirana je s 11.372 kune i tako će biti i ove godine. Grad sufinancira asistenta za dijete s posebnim potrebama u jednom od gradskih vrtića, te je 2016. realizirano 3.000 kuna pomoći, dok je u proračunu za 2017. godinu osigurano 18.000 kuna za tu namjenu. I nizom drugih mjera Grad Mursko Središće potvrđuje svoju socijalnu osjetljivost, poglavito za najmlađe i djecu. Naime, sufinancira se školska kuhinja, kupuju se udžbenici i bilježnice u suradnji sa Županijom, sufinanciraju se maturalna putovanja i izleti za djecu roditelja slabijeg imovnog stanja te ljetni odmor za udomljenu djecu. Roditelji djece s posebnim potrebama i težim oštećenjima oslobođeni su komunalne naknade, a roditelji djece s posebnim potrebama koji imaju posebne potrebe stanovanja oslobođeni su kod gradnje objekata od 75 posto iznosa komunalnog doprinosa. Također, kroz Socijalno vijeće dodjeljuju se jednokratne novčane pomoći potrebitima, a umirovljenici s područja Grada s mirovinama manjim od 2.000 kuna dobili su božićni dar u vrijednosti od 150 kuna. Grad dodjeljuje sredstva i župnom Caritasu. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje