Povežite se s nama

U fokusu

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić danas na FOI-ju otvara konferenciju Bussines in Practice

Objavljeno:

- dana

TJEDAN KARIJERA

Na Fakultetu organizacije i informatike održava se 6. Tjedan karijera. U sklopu Tjedna karijera sudjeluje 44 poduzeća koja se predstavljaju studentima kroz brojne aktivnosti.

Ove godine i AIESEC Varaždin, međunarodna organizacija mladih, organizira konferenciju u suradnji s Centrom za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike.

Konferencija Bussines in Practice održat će se u četvrtak, 19. Listopada s početkom u 9 sati i otvorit će je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

U program konferencije biti će uključeni korisni sadržaji poput predavanja, diskusija, radionica te panela, na kojima će uspješni poduzetnici i stručnjaci prenijeti svoja iskustva, ideje i mišljenja te potaknuti studente da se i što više uključuju u vannastavne aktivnosti te da već tijekom studija promišljaju o mogućim karijerama.

Kao bonus, sudionici će dobiti certifikat za sudjelovanje na jednoj takvoj konferenciji koji će moći priložiti uz CV kod prijave za posao.

Raspored konferencije obogatiti će uspješne tvrtke i start up tvrtke iz Hrvatske kao što su Erste Bank, Gideon Brothers, Mobilisis, swinaweb, Repsly, Inchoo, Vollo, MyBeeLine i ostali.

Inače, u sklopu Tjedna karijera će se održati 33 predavanja i 23 radionice.

Izvor:
Foto: FOI

U fokusu

Prije točno četiri godine zabilježen je prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prije točno četiri godine objavili su prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. Radi se o mladiću koji je bio na nogometnoj utakmici u Milanu. Ministar zdravstva Vili Beroš proglasio je epidemiju 11. ožujka.

Prve mjere prevencije i zaštite od novog koronavirusa na međunarodnim zračnim i morskim lukama u Hrvatskoj počele su 24. siječnja, a Nacionalni stožer civilne zaštite osnovan je 20. veljače. Dan kasnije, donesena je odluka o osnivanju karantene, a tri dana kasnije, školama se preporučuje da ne odlaze na školske ekskurzije i izlete u Italiju.

Prvu psihološku granicu od 100 zaraženih, Hrvatska je prošla 19. ožujka, a onu od 1000 zaraženih prošla je dva tjedna nakon – 2. travnja. Prva smrt uslijed komplikacija bolesti covida-19 zabilježena je mjesec dana od pojave virusa u Hrvatskoj, 25. ožujka. 

Prve restriktivne mjere Stožer je donio u ožujku. Tako je 16. ožujka započela provedba odluke o obustavi izvođenja nastave u obrazovnim ustanovama i uspostave nastave na daljinu. 

Rad kulturnih djelatnosti je obustavljen, kao i rad svih ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, sportskih natjecanja, treninga, radionica te su obustavljena vjerska okupljanja, dok su poslodavci bili obavezani organizirati rad od kuće. Tada je bio privremeno zabranjen i prelazak preko granica.

Javni prijevoz privremeno je obustavljen 21. ožujka, a tada je i strogo ograničeno zadržavanje na ulicama i javnim mjestima, a trgovine su radile skraćeno. Dva dana kasnije, zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, a građani su za opravdana putovanja morali imati propusnicu. 

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

U fokusu

Od utorka ponovno poskupljuje gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo, benzin, dizel, ilustracija

Gorivo opet poskupljuje od utorka, neslužbeno doznaje Danas.hr

Cijena benzina rast će za četiri centa tako da će nova cijena iznositi – 1 euro i 49 centa. Isto ćemo plaćati i litru dizela, koji poskupljuje za jedan cent.

Poskupljuje i plavi dizel za dva centa. Nove cijene od utorka će vrijediti idućih 14 dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje