Povežite se s nama

Međimurje

Mališani vozili Biciklijadu, dok su udruge i škole pripremile kolače

Objavljeno:

- dana

zabavni vikend

Vrlo živo bilo je protekle subote na ulicama Preloga. Čak tri manifestacije zaokupile su pažnju Preložana i njihovih gostiju – obilježavanje Svjetskog dana srca, Dani kruha i Dani župnog Caritasa.

Svaka manifestacija za sebe ponudila je pregršt zanimljivih i edukativnih sadržaja, u kojima su građani svih uzrasta mogli pronaći nešto za sebe.

Mala biciklijada

– Postavili smo si visoke standarde što se tiče brojnosti i raznolikosti zabavnih sadržaja u našem gradu. Ovaj vikend, u kojem se održavaju čak tri takve manifestacije, ali i dio programa Varaždinskih baroknih večeri, najbolji je dokaz tome. Posebno smo ponosni na sadržaje kojima se promovira zdrav način života i humano djelovanje prema ljudima u našoj zajednici kojima je naša pomoć najpotrebnija – rekao nam je preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Građani su imali priliku izmjeriti krvni tlak i razinu šećera, ali i saznati najvažnije stvari oko prevencije bolesti srca i krvnih žila. Za najmlađe organizirana je Mala biciklijada, a za nagrade su im podijeljene jabuke i mandarine.

U sklopu Dana kruha na štandovima postavljenima na Trgu slobode ispred Doma kulture okupile su se brojne udruge s područja Preloga, poljoprivredna gospodarstva te učenici Srednje škole Prelog i osnovnih škola iz Draškovca i Preloga.

Miris iz kotlića

– Dani kruha zaokružuju sva događanja i poslove koje naši poljoprivrednici imaju tijekom sezone, a vezani su uz radove na poljoprivrednim gospodarstvima. Na štandovima su dobili priliku predstaviti plodove svojeg rada, dok su učenici naših škola, kao i udruge, pripremili ukusne kolače. Cijeli ovaj program je pun pogodak, a odlična atmosfera to najbolja pokazuje – zaključio je gradonačelnik Kolarek.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mursko Središće: za završetak tribina na igralištu NK Rudara dobiveno novih 850.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradu Murskom Središću odobreno je dodatno sufinanciranje radova na završetku izgradnje tribina i popratnih sportskih prostorija na terenima Nogometnog kluba Rudar. Naime, putem natječaja Ministarstva turizma i sporta, Mursko Središće je dobilo 850.000 kuna što će u velikoj mjeri olakšati financiranje ovog projekta.

U obnovu i dogradnju stadiona do sada je već uloženo oko 1,5 milijuna kuna, a za preostale radove na završetku tribine potrebno je namaknuti 2,66 milijuna kuna. Dobivenim novcem od Ministarstva znatno lakše će se kraju privesti zahtjevni projekt koji će gradskom trećeligašu omogućiti moderne infrastrukturne uvjete. U okviru Kluba djeluje i Škola nogometa koja okuplja više od 150 djece.

– Postoje već i projekti za pomoćno nogometno igralište, a naručen je i projekt za sportski park koji će se nalaziti u smjeru od nogometnog igrališta prema ribnjaku Zalešće. Uz jedan od najljepših ribičkih domova na Zalešću, planinarski dom za koji je osigurano zemljište od Šuderke prema rijeci Muri, vanjska sportska igrališta i sportsku dvoranu, Mursko Središće će dobiti jedinstveni sportski kompleks kakvim se malo gradova može pohvaliti – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Plivanje, košarka i rukomet na otvorenju još jedne sezone Ljetnih sportskih kampova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine brojni čakovečki osnovnoškolarci su nakon završetka školskih obveza pohrlili na Ljetne sportske kampove koji se punih 18 godina pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“ održavaju u organizaciji Zajednice sportskih udruga Čakovca. Djeci su na raspolaganju čak 23 kampa iz 18 različitih sportova, a novu sezonu Ljetnih sportskih kampova otvorili su plivanje, košarka i rukomet.

Najviše zainteresiranih školaraca je na kampu iz plivanja kojeg na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ provodi Čakovečki plivački klub. Čak 160 djece odlučilo je isprobati ovaj sport. Kako je objasnio predsjednik ČPK-a Goran Kolarić, sa školarcima radi 13 trenera, a podijeljeni su u skupine prema plivačkom znanju. Poseban program provodi se s neplivačima s kojima se radi prilagodba na vodu, ronjenje, plutanje i učenje tehnika plivanja.

– S plivačima se pak radi na usavršavanju tehnika plivanja, skokovima u vodu i okretima. Posebnost ovih kampova je što po prvi put osim u unutrašnjim radimo i na novootvorenim vanjskim bazenima – izjavio je Kolarić.

Upravo zbog vanjskih bazena polaznici kampova nisu morali biti podijeljeni u grupe već se cjelokupni program provodi prijepodne od 9 do 11 sati.

U poslijepodnevnom terminu pak školarci mogu upoznati čari košarke. Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani I. Osnovne škole, a voditelj je proslavljeni igrač i trener Mario Novak.

– Djeca su podijeljena u homogenizirane grupe po dobi i spolu. Najviše se vesele igrama pa su i treninzi koncipirani na taj način. Želja nam je kroz zabavu djeci približiti košarkašku igru i zainteresirati ih za košarku kao i bavljenje sportom općenito – rekao je Novak.

U dvorani II. Osnovne škole u prijepodnevnim satima kamp iz rukometa provodi Ženski rukometni klub Zrinski. I ovaj, kao i ostali kampovi namijenjeni su i djevojčicama i dječacima.

Cilj kampova je pružiti školarcima kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom. Tijekom dva sata, svakog radnog dana s djecom na kampu rade školovani stručnjaci; profesori, apsolventi kineziologije i stručni treneri. Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna, a prijave i uplate se obavljaju na recepciji čakovečkih Gradskih bazena „Marija Ružić“ i traju tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše, odnosno one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova je Grad Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje