zabavni vikend

Vrlo živo bilo je protekle subote na ulicama Preloga. Čak tri manifestacije zaokupile su pažnju Preložana i njihovih gostiju – obilježavanje Svjetskog dana srca, Dani kruha i Dani župnog Caritasa.

Svaka manifestacija za sebe ponudila je pregršt zanimljivih i edukativnih sadržaja, u kojima su građani svih uzrasta mogli pronaći nešto za sebe.

Mala biciklijada

– Postavili smo si visoke standarde što se tiče brojnosti i raznolikosti zabavnih sadržaja u našem gradu. Ovaj vikend, u kojem se održavaju čak tri takve manifestacije, ali i dio programa Varaždinskih baroknih večeri, najbolji je dokaz tome. Posebno smo ponosni na sadržaje kojima se promovira zdrav način života i humano djelovanje prema ljudima u našoj zajednici kojima je naša pomoć najpotrebnija – rekao nam je preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Građani su imali priliku izmjeriti krvni tlak i razinu šećera, ali i saznati najvažnije stvari oko prevencije bolesti srca i krvnih žila. Za najmlađe organizirana je Mala biciklijada, a za nagrade su im podijeljene jabuke i mandarine.

U sklopu Dana kruha na štandovima postavljenima na Trgu slobode ispred Doma kulture okupile su se brojne udruge s područja Preloga, poljoprivredna gospodarstva te učenici Srednje škole Prelog i osnovnih škola iz Draškovca i Preloga.

Miris iz kotlića

– Dani kruha zaokružuju sva događanja i poslove koje naši poljoprivrednici imaju tijekom sezone, a vezani su uz radove na poljoprivrednim gospodarstvima. Na štandovima su dobili priliku predstaviti plodove svojeg rada, dok su učenici naših škola, kao i udruge, pripremili ukusne kolače. Cijeli ovaj program je pun pogodak, a odlična atmosfera to najbolja pokazuje – zaključio je gradonačelnik Kolarek.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara