Povežite se s nama

Život i društvo

Martina Bedeniković iz 1. OŠ Varaždin izabrana za najučiteljicu Hrvatske!

Objavljeno:

- dana

„HRVATSKA UŽIVO“ IZABRALA NAJUČITELJE

– Biti učitelj najljepše je zanimanje na svijetu – poručuje Martina Bedeniković, učiteljica razredne nastave na 1. osnovnoj školi Varaždin, koja je u izboru HRT-ove emisije Hrvatska uživo izabrana među tri najučiteljice u cijeloj Hrvatskoj, prenosi Školski portal.

Gledatelji su bili pozvani da nominiraju najboljeg učitelja ili učiteljicu, a odaziv je bio ogroman. To je i razlog zbog kojeg Martini Bedeniković čestitke stižu sa svih strana.

„Ona se posveti svakom djetetu posebno, od razreda čini ekipu, ona djecu potiče i daje samopouzdanje“, napisali su  učenici i roditelji o svojoj omiljenoj učiteljici.

Martina Bedenković iza sebe ima niz generacija koje je obrazovala i odgajala.  – Kolegica Martina je svoj 27 godišnji radni vijek odradila s puno elana prema djeci, prema roditeljima, s puno osjećaja  – rekla je ravnateljica 1. osnovne škole Karmen Hans-Jalšovec.

Najučiteljica Martina je pak poručila budućim prosvjetarima da ne odustaju od svojeg poziva.  

– Ako su u ovom trenutku naša primanja možda manja, to nas ne sprečava da djeci dajemo ono najbitnije, a to su ljubav i naše znanje – istaknula je.

Izvor:
Foto: HRT

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje