VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex

Varaždinski znanstvenik, dr. sc. Miroslav Benko, u utorak je na skupu održanom u hotelu Park javno objavio svoju kandidaturu za predsjednika Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinu.

Istovremeno je pozvao sve članove stranke da podrže kandidaturu novomarofskog gradonačelnika, Siniše Jenkača, za predsjednika Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije.

Govoreći o razlozima za ulazak u izbornu utrku, Miroslav Benko je naglasio da je „Hrvatska demokratska zajednica u proteklih šest godina u Varaždinu doživjela katastrofalan rezultat na svih šest izbora koji su se provodili (predsjednički 2 puta, EU 2 puta, parlamentarni, lokalni)“.

– Razočarano članstvo ne vidi perspektivu pozitivnih promjena u stranci, koji bi rezultirali pobjedom na bilo kojim izborima. Trenutno vodstvo stranke na gradskoj i županijskoj razini se udaljilo od članstva i njihovog participiranja u svakodnevnom radu. Ono provodi samovolju, bez trunke demokratičnosti i samokritičnosti. Prevladava poslušnost poltrona, nekompetentno kadroviranje, izoliranost članova različitih mišljenja i pozitivnih ideja, zastrašivanje i izbacivanje članova, bezidejnost i bahatost – nizao je Benko probleme s kojima će se, dobije li povjerenje većine članova HDZ-a, morati uhvatiti u koštac.

Okupljenima je poručio da u ovom trenutku „sa svoje 63 godine života, želi stečeno domaće i međunarodno znanstveno, stručno, političko, organizacijsko i rukovodno iskustvo još više iskoristiti za adekvatno vođenje gradske organizacije HDZ-a u Varaždinu, grada i podneblja u kojem sam rođen i živim i koji poznam u svim njegovim značajkama, pa tako i političkom ozračju“.

– Uvjeren sam da svi zajedno možemo u kratkom vremenu pokazati i dokazati naš potencijal i političku snagu, kako bi naš voljeni i jedinstveni grad Varaždin vratili pod okrilje demokršćanske stranke, te pokazali „Urbi et Orbi“ da je ovo grad Hrvatski, kršćanski, najviših demokratskih načela i da spada u kategoriju najrazvijenijih sredina u Hrvatskoj u kojima je ugodno živjeti i boraviti. Grad koji sam zna na najbolji mogući način rješavati svoje probleme, ali i služiti primjerom dobrog i pametnog gospodara – ističe Benko koji je, podsjećamo, na zadnjim lokalnim izborima uz Damira Habijana bio sasvim izgledan kandidat HDZ-a za varaždinskog gradonačelnika.

Ustvrdio je i da u vremenu koje dolazi, ima mjesta za sve. Po njemu, svi koji imaju ambiciju i žele stranci dati svoj doprinos, su dobro došli.

– Zato pozivam sve, pa i eventualne protukandidate da svojim aktivnostima, idejama i programima oplemene ovu kampanju i cijeli izborni proces kako bi na taj način ojačali stranku. Na dobrobit svih članova, a samim time i grada Varaždina. Na inicijalnom skupu je sudjelovalo 54 članova stranke, što bivših, što sadašnjih! Na zajedničku fotografiju, se nisu svi odlučili, još uvijek radi straha koji je nažalost prisutan u našoj organizaciji, ali to nas neće spriječiti u daljnjem nastojanju  za bolju stranku u gradu Varaždinu – zaključio je Miroslav Benko.

Doktor botaničkih znanosti

Dodajmo da je Miroslav Benko po struci sam šumar, doktor biotehničkih znanosti od 1995. godine. Tijekom svoje karijere 17 godina bio je na rukovodećim mjestima, od šefa odjela do ravnatelja instituta.

– Raspolažem sposobnostima vođe, organizacijskih sposobnosti, upravljanja ljudskim resursima, sposobnostima asertivnog pregovaranja, te diplomatskim vještinama na višoj međunarodnoj razini.

Moj dosadašnji rad bio je vrlo kreativan, a tražio je i velike sposobnosti u strateškim razmišljanjima i pragmatičnom rješavanju problema, obogaćen međunarodnim iskustvom u različitom kulturološkom okruženju. Od posebnog je značaja moje veliko radno iskustvo na složenim i osjetljivim političkim i stručnim pitanjima sa stranim vladama, gospodarstvom, nevladinim organizacijama i asocijacijama. Posjedujem izvrsne komunikacijske vještine u pisanju, izvještavanju i prezentiranju – kaže o sebi Benko.

Na kraju je pozvao sve potencijalne kandidate za predsjednika GO HDZ-a, kao i medije, „da se u duhu korektnog natjecanja organizira javno sučeljavanje na kojem bi kandidati iznijeli svoje ideje i stavove“.

Komentari

Komentara

loading...