Povežite se s nama

Međimurje

Mladen Zemljić novi predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća

Objavljeno:

- dana

Prijedlog II. izmjena i dopuna proračuna Međimurske županije za 2016. godinu te prijedlog proračuna Međimurske županije za 2017. godinu bile su glavne točke sjednice njezina Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Tijekom rasprave je naglašeno da je došlo do smanjenja ukupnih prihoda i rashoda za oko 6,4 milijuna kuna, i to najviše zbog nerealiziranih kapitalnih investicija i projekata koji su u velikom dijelu morali biti financirani iz državnog proračuna i fondova Europske unije. Također, tijekom sjednice je izabrano i novo vodstvo GSV-a. Sindikalne udruge kao kandidata za predsjednika istaknule su Mladena Zemljića, dok su za potpredsjednike Vijeća predloženi zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović te predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Ivan Senčar. Taj je prijedlog jednoglasno prihvaćen, a na kraju sjednice Vijeća je Marina Kodba, predstojnica Područnog ureda Čakovec Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, iznijela najnovije podatke o stanju na tržištu rada. Prema njezinim riječima, pozitivan trend kad su u pitanju zaposlenost i nezaposlenost se nastavlja, pa su tako krajem studenoga evidentirane 4.333 nezaposlene osobe, što je u odnosu na studeni prethodne godine smanjenje od 17,5 posto. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na radost djeci i mještanima Pušćina: postavljanje suvremenoga dječjeg igrališta u “Peskima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem 2019. godine Općina Nedelišće krenula je s uređivanjem neuređenog zemljišta u Pušćinama na lokaciji „Peski“, gdje je prvo montirana zaštitna ograda od punih betonskih elemenata ukupne dužine od 96 metara i visine od dva metra.

Lani su izvedeni su zemljani radovi te su uređene staze s opločnicima. Ovih dana isplaniran je fini sloj zemlje i u tijeku je postava dječjih suvremenih certificiranih igrala i klupica za odmor. Do kraja srpnja očekuje se završetak radova na radost svoj djeci i mještanima Pušćina.

Sljedeće nakon toga je planirano i uređivanje vanjske teretane, te skate parka. „Peski“ će biti jedno od najljepših i najvećih dječjih igrališta u općini te će zasigurno biti novi centar i okupljalište mještana Pušćina.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugi dan zaredom u Međimurju nema novih slučajeva COVID-a, ukupno osam aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 57 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 8. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 64.008 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno su hospitalizirana 3 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje