Novozaređeni varaždinski biskup mons. Bože Radoš u subotu, 30. studenoga, u crkvi Dobroga Pastira predslavio je svečano euharistijsko slavlje povodom 40. obljetnice osnutka Župe svetih Fabijana i Sebastijana te 12. obljetnici posvete župne crkve Dobrog Pastira.

Prije početka misnog slavlja sve je srdačno pozdravio domaći župnik, vlč. Josip Đurin, koji je podsjetio na mladu povijest ove varaždinske župe. Želimo reći Bogu hvala za ovih 40 godina, poručio je župnik te na poseban način pozdravio novog biskupa.

U zajedništvu s našim novim biskupom Božom bili su svećenici iz susjednih župa u Zapadnovaraždinskom dekenatu, a na počeku svete euharistije biskup je poručio okupljenim vjernicima kako smo se okupili na misnom slavlju jer vjerujemo da je uskrsli Gospodin, koji je došao među apostole, sada živ prisutan među nama.

Svoju homiliju biskup bože Radoš je posvetio razmatranju nad crkvom kao Božjim hramom u kojem se susrećemo sa živim Gospodinom. Nadalje je u propovijedi mons. Bože Radoš podsjetio na evanđeoski odlomak u kojem Isus hodočasti u Jeruzalem, ali se nakratko zaustavlja u Jerihonu. Biskup je u nastavku spomenuo još jednu važnu sliku – sliku obitelji.

Na kraju svete mise župnik vlč. Josip Đurin je zahvalio svima koji su pridonijeli slavlju, biskupu, braći svećenicima, časnim sestrama, zboru, te svim župljanima koji su na bilo koji način pomagali. Posebnu zahvalu, uz novog biskupa, dobio je prvi župnik, danas župnik u miru, vlč. Mijo Horvat, koji se još uvijek rado odaziva i potiče na župna događanja.

Spomenimo svakako kako se ova vrijedna župna zajednica za proslavu velikog događaja pripremala trodnevnom duhovnom pripravom. Tijekom tri dana večernje su svete mise predslavili svećenici Varaždinske biskupije. Na temu “Umnoži nam vjeru” predvoditelj duhovne obnove bio je vlč. Hrvoje Damiš, župni vikar u Prelogu, drugog dana trodnevnice na temu “Učvrsti nam ufanje”, razmatrao je vlč. Odilon Singbo Gbenoukpo, sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta, dok je posljednji dan trodnevnice misno slavlje predvodio preč. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije, a tema je bila “Usavrši nam ljubav”.

Komentari

Komentara