Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac (36) iz Črnca previše popio na Autosajmu, pa maltretirao suprugu na poslu

Objavljeno:

- dana

Presudom Općinskog suda 36-godišnji S. M. iz Črnca proglašen je krivim jer  je 29. kolovoza ove godine na parkiralištu ispred Caffe bara Kron u Jalkovcu počinio nasilje u obitelji.

On je pod utjecajem alkohola od 2,87 promila vikao i galamio te vrijeđao suprugu M. M. : „K****, je** ti B** mater!” , a što je kod iste izazvalo strah, uznemirenost i povredu dostojanstva.

– Naime, počinio je psihičko nasilje prema članu obitelji – stoji u presudi.

On je tog dana bio na Autosajmu i tamo je pio alkohol. Popodne je njegova supruga radila u kafiću pa je on u večernjim satima otišao tamo. Kada je došao do lokala, isti je bio zaključan, pa je on lupao po vratima, međutim supruga koja se unutra nalazila sa svojom šeficom, nije mu htjela otvoriti vrata.

– Zato sam bio ljut i vikao: „K****, je** ti B** mater!”. Kada sam došao kući popodne, djeca nisu bila kod kuće pa sam ženu htio pitati gdje su djeca – isticao je na sudu S. M koji je istaknuo da svaki dan pije alkohol te da ne namjerava prestati.

Supruga je na sudu isticala da odnos između nje i supruga nije dobar jer on u posljednje vrijeme svaki dan pije alkohol i tada je verbalno agresivan, vrijeđa ju govori da je k****, psuje joj mater, a zna to raditi i pred djecom iako su djeca stara 13 i 10 godina.

Zbog takvog ponašanja je ona u utorak, 24. kolovoza ove godine, otišla k svojoj majci zajedno s djecom i ostavila je supruga.

– Nisam mu rekla gdje se nalazim da ne bi došao gore njih maltretirati. Osim toga, ne maltretira samo mene, već i svoje roditelje koji su s nama živjeli – dodala je M. M.

Sud ga je novčano kaznio samo s 1.500 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja kući u kojoj se trenutno nalazi njegova supruga s djecom te zaštitna mjera zabrane približavanja Caffe baru Kron tri mjeseca.

Crna kronika

Dobio otkaz u AP-u zbog 283 kune, a sad mu tvrtka mora platiti 30.000 kuna za duševne boli

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Varaždinu tvrtka Autobusni prijevoz Varaždin mora Petru N. iz Cvetkovca isplatiti 30.000 kuna.

Naime, on je u Autobusnom prijevozu radio 37 godina i dva mjeseca, a početkom 2017. godine godine dobio je izvanredni otkaz zbog manjka u blagajni od 283 kune.

Taj otkaz je proglašen nezakonitim i blagajnik je nakon toga podigao tužbu za naknadu štete.

Isticao je da je pretrpio duševne boli kao posljedicu optužbi za krađu zbog čega je osjećao sramotu, poniženje i duševne boli, a sve iz razloga jer se vijest o izvanrednom otkazu zbog krađe ubrzo proširila i među njegovim kolegama na poslu kao i obitelji, rodbini i prijateljima.

Tvrdio je da je zbog iznenadnog gubitka posla imao teške psihičke probleme zbog kojih se psihijatrijski liječio, a taj poremećaj je upravo i uzrokovan postupcima njegova poslodavca, koji se prema njemu ponašao „šikanozno“, tvrdio je.

Varaždinska tvrtka se usprotivila tužbi i tužbenom zahtjevu. Tvrdili su da blagajniku nije otkazan ugovor zbog krađe, već zato jer je izdao vozne karte za veći novčani iznos nego je po završetku smjene imao novaca u blagajni.

– Izdao je tzv. duplikat dvije karte, što je evidentirano u informatičkom sustavu, a višak novca nije predao – isticali su iz tvrtke.

– Tvrtka je protivno zakonu donijela odluku o otkazu, pa je nedvojbeno odgovorna za povredu prava osobnosti koju je blagajnik zbog toga pretrpio. Teško je očekivati da će neki drugi poslodavac zaposliti osobu te dobi bez ikakvih kvalifikacija i znanja osim rada u toj prijevozničkoj tvrtki – stoji u presudi Općinskog suda u Varaždinu.

Blagajnik je umirovljen 2020. godine, a tvrtka mu sada mora isplatiti 30.000 kuna i nadoknaditi mu 11.250 kuna sudskih troškova.

Naime, na istu odluku Općinskog suda tvrtka se može žaliti.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: pijani vozač izazvao sudar četiri vozila, pa još prešao kotačem mladiću preko stopala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 27. siječnja, oko 13 sati u Ulici Ratimira Hercega u Varaždinu, ozlijeđene su tri osobe, javila je PU varaždinska.

Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.28 g/kg Ulicom Ratimira Hercega. Zbog neprilagođene brzine kretanja gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 26-godišnjak, koji se zaustavio zbog kolone vozila ispred sebe.

Udareno je vozilo od siline udara odbačeno unaprijed i prednjim dijelom udarilo u stražnju stranu osobnog vozila ispred sebe kojim je upravljao 62-godišnjak.

Navedeno je vozilo također odbačeno unaprijed i prednjom stranom udarilo u stražnji dio teretnog vozila kojim je ispred njega upravljao 41-godišnjak.

Nakon prouzročene prometne nesreće, 50-godišnjak se zaustavio, a potom neoprezno krenuo vozilom unaprijed, pri čemu je prednjim desnim kotačem vozila prešao preko stopala lijeve noge 26-godišnjaka koji je izašao iz vozila i stajao uz rub kolnika radi razmjene osobnih podataka i podataka o vozilima s drugim sudionicima prometne nesreće.

U prometnoj je nesreći osim 26-godišnjaka, ozlijeđeno i dvoje putnika iz njegovog vozila starosti 44 i 25 godina. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje