Povežite se s nama

Atletika

Na Slobodi dva velika natjecanja za osobe s invaliditetom

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

Hrvatski paraolimpijski odbor, Atletski klub Sloboda i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom zajednički organiziraju dva natjecanja za osobe s invaliditetom.

 

Tako će se u Varaždinu održati 1. ekipno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Prema programu održat će se 11. svibnja.  Na Sc Sloboda održat će se i 16. otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom CRO OPEN, koje je planirano za 25. i 26. svibnja.

Ove subote nastupiti 104 atletičara s invaliditetom, među kojima su i osvajači olimpijskih medalja.

– Kad smo prije petanest godina započeli sa razvojem atletike za osobe sa invaliditetom u cijeloj Hrvatskoj imali smo samo petnaest atletičara, a do današnjeg dana ta se brojka znatno povećala. Ovo je prvo poslije paraolimpijskih igara u Londonu, a ujedno i početak natjecateljskog ciklusa za slijedeće igre. Natjecanje će se odvijati u svim atletskim disciplinama koja su u programu paraolimpijskih igara – rekao je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Potpredsjednik AK Sloboda Stjepan Smernjak istaknuo je kako klub ima dosta iskustva u organizaciji velikih natjecanja. Također, napomenuo je kako u AK Sloboda djeluje sekcija atletičara s invaliditetom. Voditelj te sekcije je Damir Frntić. AK Sloboda je inače član Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom, a u klubu ističu kako je cilj podizanje svijesti i odgovornosti zajednice prema osobama koje se bave sportom unatoč zdravstvenim poteškoćama.

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje