Povežite se s nama

Zabava & Stil

Najstarija Međimurka: Za dugi život ne se srditi

Objavljeno:

- dana

MARIJI TOPOLNJAK TEK SU 103 GODINE

Najstarija Međimurka, Marija Topolnjak, jučer je u restoranu Kneja u Malom Mihaljevcu, u društvu obitelji proslavila svoj 103. rođendan. Ova, unatoč poznim godinama, još uvijek vitalna i vedra starica, prisjetila se svoje mladosti u svojem rodnom Dunjkovcu, gdje je odrastala u mnogobrojnoj obitelji s još četvero braće i sestara.

 Bilo je teških, ali i lijepih trenutaka, povjerila nam se baka Marija, te dodala da je jedna od tajni njezine dugovječnosti vedar duh. Danas su joj najveća radost njezinih 16 unuka, 18 praunuka i dvogodišnja prapraunučica.

Iznenađenje rođendanske proslave bake Marije bio je međimurski župan Matija Posavec, koji je na proslavu stigao s velikim buketom cvijeća, zaželjevši svojoj najstarijoj žiteljki još puno rođendana.

Vesela baka Marija svima je poručila: “Za dugi život treba mirno živeti i ne se srditi..”

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Dino Dvornik tribute band vrhunac novog vikenda na Adventu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turistička zajednica grada Varaždina poslala je program Adventa u Varaždinu od 3. do 5. prosinca.

Danas, 3. prosinca, od 17 sati u rad će biti pušten panoramski kotač u Gajevoj ulici.
Također, od 17 do 20 sati moguće se fotografirati s vilenjakicom u kući Djeda Mraza. Na Stančićevom trgu od 18 sati pjevaju Lucija Job i Hrvoje Funda.

Glavni subotnji, 4. prosinca, događaj je nastup Dino Dvornik tribute banda od 19 sati na pozornici na Korzu. Podsjećamo, za ovaj koncert potrebna vam je COVID potvrda.

U nedjelju, 5. prosinca, od 18 sati se na Stnačićevom trgu zabavite uz Marka Kenjija. U 19.30 u HNK u Varaždinu koncert je Varaždinskog komornog orkestra.

Nastavite čitati

Međimurje

Kim Verson u subotu, 4. prosinca, u Čakovcu u sklopu Adventa u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Facebook/Kim Verson

Prvoga prosinačkog petka u sklopu čakovečkog Adventa očekuju vas Adventski sajam i predstava za djecu, a nastupaju i Bobo i Vujča.

Dan kasnije na Trgu Republike uživajte u sviranju Nikole Grabara (10 sati) te Kim Verson (18 sati), sajmu tradicionalnih međimurskih kolača te nastupima Društva “Naša djeca” i polaznika vrtića, kao i malog zbora Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”.

Toga dana će se kod obiju čakovečkih crkava zapaliti i druga adventska svijeća. U nedjelju će se pak izvođenjem adventskih i božićnih pjesama predstaviti KUD Žiškovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje