Povežite se s nama

Međimurje

Nastavak ulaganja u prostor Muzeja Međimurja Čakovec: novih 26 milijuna kuna za obnovu Staroga grada

Objavljeno:

- dana

Muzeju Međimurja Čakovec odobren je novi veliki projekt obnove atrija Staroga grada Zrinskih. Muzej će tako za izradu projektne dokumentacije i provedbu mjera obnove Palače Staroga grada Zrinskih dobiti bespovratnih 26,15 milijuna kuna putem Ministarstva kulture i medija.

– Dobivenim novcima će se izraditi projektna dokumentacija za obnovu dviju krila palače Staroga grada Čakovec koja do sada nisu obnavljana, a koja su oštećena u seriji potresa tijekom 2020. godine. Zahvaljujući ovim sredstvima unutar godine dana odradit će se statika u obimu dva krila po tri kata te se polako, ali sigurno bližimo krajnjem cilju – kompletnoj obnovi kompleksa Staroga grada Zrinskih u Čakovcu – rekla je Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec.

Novim projektom samo se nastavlja serija vrijednih ulaganja u čakovečki Stari grad. Naime, tijekom prošle godine je realizirana vrlo zahtjevna obnova bedema i vanjske fortifikacije Staroga grada Zrinskih u projektu vrijednom više od 40 milijuna kuna. Završetkom radova Čakovec i Međimurje su dobili reprezentativno zdanje u kojem je smještan moderno osmišljen i opremljen Muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja“.

– Za nas je obnova Muzeja Međimurja Čakovec osobito važna jer kontinuirano želimo ulagati u taj prostor. Muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja“ je bio pun pogodak, bilježimo veliki broj posjetitelja, atraktivan je prostor i daljnjim ulaganjima želimo maksimalno iskoristiti njegov potencijal – prokomentirao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje