Povežite se s nama

Atletika

Natjecalo se skoro 700 atletičara

Objavljeno:

- dana

HALS

Tijekom vikenda na varaždinskom stadionu Sloboda počelo je 1. kolo HALS natjecanja, a u dva dana natjecalo se gotovo 700 atletičara.

Sudjelovalo je više od 20 hrvatskih klubova, a kako je i najavljeno, HALS je dobio međunarodni karakter te su se natjecali i atletičari iz Kanade, Venecuele, Brazila i Slovenije. Prvog dana nastupile su mlađe kategorije, a u nedjelju stariji atletičari. Atletičari Slobode bili su i više nego uspješni, a među najboljim rezultatima treba svakako izdvojiti najbolji rezultat limačice Ane Majdak u bacanju vortexa, četvrto mjesto limačice Klare Martinec na 60 metara, a ekipa limačica Slobode bila je druga na štafeti štafete 4 x 100.

Kod limača Andreas Jozepović pobjedio je na 60 metara, a zauzeo je i drugo mjesto u bacanju votrexa, dok je štafeta Slobode osvojila drugo mjesto. Kod mlađih kadetkinja na 400 metara Martina Kučina je bila druga, u skoku u dalj Petra Špicer treća, a u bacanju votrexa Leonarda Bosilja zauzela je drugo mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta Ivan Novko je bio najbrži u utrci na 60 metara, a Jan Ožeg bio je treći u bacanju kugle. Kod starijih kadetkinja u skoku s motkom Nina Koren Hrženjak osvojila je treće mjesto. Tin Vlahinja, stariji kadet bio je pobjednik u skoku u vis, a kladivo je najdalje bacio Antonio Vojnović.

U konkurenciji mlađih juniorki na 100 metara pobijedila je Mateja Jambrović, a Vlatka Sekirnik bila je najbrža u utrci s preponama na 100 metara. Na 100 metara prvi je bi mlađi junior Josip Cestar, dok je u bacanju kladiva Antonio Vojnović bio treći. Kod seniorki Lucija Pokos bila je prva na sto metara, a drugo mjesto na 100 metara s preponama osvojila je Dora Paska. U kategoriji seniora na 100 metara Mirko Hižman je bio drugi, a Denis Šalamon pobijedio je u skoku u dalj.

Među rezultatima treba svakako izdvojiti onaj Rose Rodrigues iz Venecuele, koja je kladivo bacila 69,10 metara i time osigurala Olimpijske igre. Zapažen je i rezultat Brazilca Wagnera Carvala, koji je kladivo bacio 72,78 metara. Mirko Mičuda, atletičar AK Sloboda, bacio je kladivo 65,09 metara.

Drugo kolo HALS-a održat će se 5./6. svibnja u Čakovcu na stadionu Mladosti.

 

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje