Povežite se s nama

U fokusu

Nenad Bakić planira preseljenje Varteksovog pogona iz Varaždina u Novi Marof

Objavljeno:

- dana

Nakon što je Varteks lani dokapitalizirao sa 20 milijuna kuna, Bakić, inače matematičar, našao se u modnim vodama, a u posrnulog tekstilca dosad je “upumpao”, kako nam otkriva, dodatnih 30 milijuna kuna svojeg novca za isplatu plaća radnicima, piše Novac.

Sada će tu istu plaću dijeliti s radnicima, bolje rečeno radnicama jer 90 posto više od tisuću zaposlenih u Varteksu čine krojačice, a pojas će stegnuti i menadžmentu. Raskinut će s dosadašnjim korporativnim razmetanjem i u varaždinski tekstilac uvesti sportski duh upravljanja, ističe.

– Moj je plan ostati u Varteksu do kraja godine, biti interni menadžer, stabilizirati i razviti tvrtku, a onda ju ostaviti u dobrim rukama – govori.

U čije će ruke Varteks koncem godine predati, nije otkrio. Rekao je da se o tome tek treba odlučiti. Ipak, priznaje nam da je zabrinut jer nema garancije da će u Varteksu uspjeti realizirati sve što je zamislio.

– Situacija je financijski izrazito zahtjevna, odsječeni smo od banaka i cijelo poslovanje zasad ovisi o mojim pozajmnicama – objašnjava Bakić.

Planira zato Bakić i preseljenje pogona iz Varaždina u Novi Marof. Sada zapušten marofski pogon 80-ih je godina, sjetit će se mnogi, bio europski krojački centar originalnih levisica, marke američkih traperica. Teret je za poslovanje, priznaje Bakić, Varteksov sadašnji kompleks, svojevrsni tekstilni “gradić”, koji se prostire na golemih 200 tisuća četvornih metara, a od toga je iskorištena samo desetina.

– To znači prodati cijeli kompleks ili dio kompleksa i taj novac uložiti u razvoj biznisa. Nas zanima isključivo razvoj biznisa – kaže Bakić te dodaje da je Varteks u prošlosti bio meta različitih investitora koji nisu razmišljali o modnom i tekstilnom biznisu, nego o nekretninskom potencijalu.

Izvor: Novac.hr

U fokusu

Preminuo je Ćiro Blažević, zauvijek nas je napustio dan prije svog rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ovu tužnu vijest objavili su danas nacionalni mediji, a informaciju su potvrdili najuži članovi Ćirine obitelji.

Ćiro se već duže vremena bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan, piše Večernji list.

Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Nastavite čitati

U fokusu

Koje se maksimalne magnitude potresa mogu očekivati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Ivančić je rekla kako je Turska na osjetljivom seizmološkom području.

– Ona je dio anadolske ploče, a ovaj rasjed koji je sad aktiviran zove s istočni anadolski rascjep. Posljedica potresa su gibanje afričke i arapske ploče, a Turska se nalazi na sredini i potres je rezultat tih gibanja. Ovakav potres je na rasjedu od oko 200-300 km. Usporedbe radi, on je oslobodio 125 puta veću energiju nego petrinjski i 5600 veću nego zagrebački – objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala: “U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3″.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje