Povežite se s nama

U fokusu

Nikola Sedlar novi je predsjednik HNS-a grada Ivanca

Objavljeno:

- dana

Nakon odlaska predsjednika ivanečke gradske podružnice Hrvatske narodne stranke Milorada Batinića, Predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije jednoglasno je prihvatilo odluku da v.d. predsjednika HNS-a grada Ivanca bude Nikola Sedlar, sadašnji tajnik županijske organizacije stranke.

– HNS je već nakon izbora za Europski parlament krenuo u pomlađivanje stranke, što nekima nije baš dobro sjelo pa svoj put traže drugdje uz svakakve izgovore. Svakim danom dobivam pozive i poruke podrške da vodim HNS-ovce Ivanca u izbore za gradonačelnika i gradsko vijeće”, kaže Nikola Sedlar i poručuje: „U HNS-u Ivanca bit će mjesta i za mlade, ali i za starije članove, a sve s ciljem da zajedničkim naporima i zalaganjem stvorimo još bolje životne uvjete za građane Ivanca.”

U svom je priopćenju HNS napisao da je Batinić napusto stranku “nezadovoljan pomlađivanjem stranke i propalim mu planom da se HNS priključi Reformistima”.

U fokusu

FOTO/VIDEO Davor Patafta poručio građanima da izađu na izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta glasao je jutros oko 8 sati.

– Evo rano sam danas došao na biralište jer se mi poduzetni i inače rano dižemo za razliku od lijenih političara – rekao je Patafta.

Ističe da je vrijeme da Varaždin postane bolji grad.

– Varaždin treba sposobno vodstvo koje zna kako naprijed, treba vodstvo koje razumije potrebe građana. Zato pozivam sve Varaždinke i Varaždince, izađite na izbore i birajte bolji život svakog čovjeka, za svaku obitelj, birajte razvoj i sigurnost. Izađite u što većem broju jer što nas više izađe na izbore toliko ćemo više imati bolji grad i županiju – rekao je Patafta.

Nastavite čitati

U fokusu

Lokalni izbori: Varaždinska županija u top tri po izlaznosti, glasalo 17,14 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %). Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 %.

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Ivancu izlaznost 16,69 %, Ludbregu 16,19 %, Varaždinskim Toplicama 18,87 %, Lepoglavi 18,74 % i Novom Marofu 15,18 %. U Gradu Varaždinu je 15,20 %.

Od općina, najveća je izlaznost u Petrijancu – 23,11 %, Klenovniku – 23.2 % i Svetom Iliji – 22,75 %, a najmanja izlaznost u Gornjem Knegincu – 15.09 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!