Povežite se s nama

Život i društvo

Nove kolijevke – u općini Trnovec Bartolovečki ove godine rođena 51 beba

Objavljeno:

- dana

Općina Trnovec Bartolovečki 2019. godinu završava s 51 novorođenčetom.

U petak je u općinskim prostorijama održana i četvrta ovogodišnja podjela naknada za novorođene, a one su uručene roditeljima devet beba. S 42 naknade uručene u prethodne tri dodjele, tako je 51 ukupna brojka beba u šest naselja na području Općije Trnovec Bartolovečki.

Za to je općinska uprava iz proračuna izdvojila više od 100 tisuća kuna.

Načelnik Zvonko Šamec, uručujući naknade roditeljima, podsjetio je da je iznos naknade za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki 2.000 kuna za prvo i drugo dijete u obitelji te po 500 kuna više za svako treće i sljedeće dijete.

– Redovito isplaćujemo naknade kako bi olakšali prve mjesece u životu najmlađih stanovnika naše. To je najbolje ulaganje koje Općina može napraviti jer ulažemo u budućnost – naglasio je načelnik Šamec te dodao da ulaganje u komunalnu infrastrukturu, u podizanje standarda življenja, ništa neće značiti ako ne bude onih koji će ju koristiti – djece.

Šamec je podsjetio okupljene na ulaganja u najmlađe i mlade stanovnike općine. Među njima su ulaganje u obnovu vrtića, a slijedi i njegova dogradnja. Sredstva za školstvo su povećana na 780 tisuća kuna.

Najveći dio se izdvaja za produženi boravak u kojem raste broj djece. Nedavno je i najveći broj studenata dosad, njih 58, dobilo općinske stipendije.

One su 500 i 700 kuna mjesečno te je Općina Trnovec Bartolovečki za ovu akademsku godina osigurala 384 tisuće kuna.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje