Povežite se s nama

Život i društvo

Novi kombi DVD-a Kamenica dočekan uz sirene i vodene mlazove

Objavljeno:

- dana

Grad Lepoglava nastavlja s ulaganjima u razvoj vatrogastva na gradskom području. Ovih je dana nabavljeno još jedno novo vatrogasno vozilo.

Riječ je o kombi vozilu za prijevoz vatrogasaca marke Ford Transit vrijednom gotovo 300.000 kuna nabavljenom za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica.

Novo je vozilo u Kamenicu stiglo 23. srpnja praćeno zvucima vatrogasnih sirena te dočekano vodenim mlazovima. Dobrodošlicu su mu poželjeli okupljeni kamenički vatrogasci i mještani Kamenice s kojima je radost dolaska nove perjanice u voznom parku DVD-a Kamenice podijelio i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

– Nakon što smo, također ove godine, nabavili dva milijuna kuna vrijedno vatrogasno vozilo za potrebe DVD-a Lepoglave, nastavili smo ulagati u opremanje naših vatrogasnih društva. Tako smo za DVD Kamenicu, budući da su kamenički vatrogasci iskazali potrebu za jednim takvim vozilom, nabavili vatrogasni kombi koji je na zadovoljstvo svih nas stigao u Kamenicu. No nećemo stati na tome kad je opremanje gradskih vatrogasnih društava u pitanju. Naime, ove će godine biti nabavljeno još jedno vatrogasno vozilo i to za potrebe DVD-a Višnjica. Uz ulaganje u nabavku opreme, prvenstveno vatrogasnih vozila, ove godine planiramo uložiti i nešto više od 1.5 milijuna kuna za uređenje vatrogasnih domova preciznije za realizaciju 1. faze izgradnje vatrogasnodruštvenog doma u Kamenici te energetsku obnovu vatrogasnog doma u Višnjici – istaknuo je gradonačelnik Škvarić kojem je na gradskoj potpori pri nabavci novog vozila zahvalio predsjednik DVD-a Kamenice Zorislav Rodek naglasivši tom prigodom da će vozilo prvenstveno služiti vatrogascima, ali da će, kao i dosad, kamenički vatrogasci koristeći ovo vozilo pomagati svim mještanima Kamenice, kameničkim udrugama te osnovnoj školi prevozeći učenike na razna školska natjecanja i druge školske aktivnosti.

Život i društvo

Policija kaznila petoricu muškaraca pred dućanom u malom mjestu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prije nekoliko dana smo gledali tisuće ljudi na sprovodu Milana Bandića, a zbog epidemiloških mjera propisano je da ih može biti samo 25.

Policajci Policijske uprave bjelovarsko-bilogroske provode strogoću kad se radi o epidemiloškim mjerema.

– U četvrtak, 4. ožujka, oko 16.30 sati, policijski su službenici u Siraču ispred trgovine zatekli 43-godišnjaka, 53-godišnjaka, 34-godišnjaka, 33-godišnjaka i 38-godišnjaka u nekorištenju zaštitnih maski i nepridržavanju potrebnog razmaka. Navedenim osobama izrečene su mjere upozorenja zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a za što je propisana novčana kazna od 500 kuna – javila je PU bjelovarsko-bilogorska.

U izvještaju ne piše, ali nagađamo da su se muškarci vjerojatno tamo našli i pili.

Napomenimo da je Sirač mjesto u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u kojem živi 1606 stanovnika, prema popisu iz 2001. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kreće uređenje okoliša i pila u centru Sudovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof kreće s uređenjem centra Sudovca na radost svih mještana.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 130.000 kuna koji podrazumijeva restauraciju postojećeg pila te uređenje okoliša.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa, a obuhva izvođenje soboslikarskih radova na pilu, odnosno bojanje postojećeg sakralnog obilježja u dva sloja, kao i djelomičnu restauraciju.

– U planu je i čišćenje i impregnacija svih betonskih površina, planirano je i uređenje kanala, postava rubnjaka i tlakavaca, a na sve postojeće kanalizacijske oklope stavit će se novi poklopci. Također, uredit će se zelene površine te postaviti nove klupe i cvjetne žardinjere – pojasnio je Hođa.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je kako Grad podjednako uređuje sva naselja.

– Nakon što smo obnovili društveni dom, nastavljamo s daljnjim uređenjem Sudovca. To je najudaljenije mjesto od samog centra Novog Marofa, a kao što brinemo o uređenju samog centra grada, tako brinemo i o okolnim mjestima. Centar Sudovca mjesto je okupljanja brojnih mještana, a sada će imati uređen okoliš, pil, cvijeće, te klupe za druženje. Time dokazujemo da brinemo o svim područjima našeg grada i da želimo osigurati jednake uvjete života svih naših stanovnika, kako u centru grada, tako i na rubnim područjima – rekao je gradonačelnik.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!