Povežite se s nama

U fokusu

O proizvodnji vojnog programa Itas Prvomajska pregovara i s Njemačkom

Objavljeno:

- dana

U nastojanju Itasa Prvomajske d.d. Ivanec i njegova izvršnog direktora dipl. ing. Krešimira Trstenjaka da tvrtku uključi u proizvodnju vojnog programa, sa čime je povezan niz posjeta Itasu predstavnika stranih veleposlanstava u Hrvatskoj te predstavnika resornih ministarstva i Agencije Alan, ovog je tjedna u radnom posjetu ivanečkom proizvođaču alatnih strojeva boravilo novo izaslanstvo.

U njemu su bili zamjenik veleposlanika Njemačke u Hrvatskoj Harald Seibel i vojni izaslanik Dirk Bocklet, dr. Florian Kirchmann, generalni direktor njemačke tvrtke Kunzmann koja je dugogodišnji Itasov poslovni partner, te državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop.

– Glavna tema sastanka bili su razgovori o suradnji Itasa Prvomajske d.d. s potencijalnim partnerima iz Njemačke o mogućnosti proizvodnje ciljanog vojnog programa, uz sudjelovanje našeg partnera, tvrtke Kunzmann. U kontekstu tih razgovora gosti su istaknuli potrebu veće prisutnosti Itasa na gospodarskim sajmovima u Njemačkoj te nam dali praktične savjete i sugestije o tome kao prezentirati naše proizvode, poraditi na njihovu PR-u i privući nove investitore – izvijestio je direktor Trstenjak.

Posjet jake njemačke delegacije predstavnici Itasa iskoristili su kako bi ih upoznali sa svojim tehničko-tehnološkim i proizvodnim kapacitetima, s naglaskom na suradnju s Kunzmannom kao premium parterom.

Informirali su ih i o sudjelovanju Itasa u projektu izgradnje prve hrvatske punionice vozila na električni pogon, također i o poslovima koje Itas već radi za MORH, a predočen im je i dio poslova koje Itas obavlja za austrijsku vojsku (proizvodnja određenih dijelova za tenkove).

Nastojanjima Itasa potporu je, u ime Ministarstva gospodarstva, ponovno izrazio državni tajnik Antonić. Naglasivši da ovo ministarstvo stoji iza Itasovih projekata, istaknuo je i potrebu da Itas snažnijim i agresivnijim marketinškim nastupom na njemačkom tržištu pokuša osigurati svoju prepoznatljivost u specifičnoj grupi proizvođača vojne opreme i na taj način osigura nove poslove.

Po riječima gostiju iz Njemačke, u tome su oni sami spremni pomoći Itasu putem trgovačke komore i njemačkog atašea. Razgovaralo se i o mogućnosti predstavljanja Itasa na specijaliziranim sajmovima u Hannoveru i Stuttgartu što bi, ocijenjeno je, Itasu otvorilo vrata za specijaliziranu suradnju s velikim njemačkim tvrtkama.

Državni tajnik Jakop, koji je čest gost Itasa, istaknuo je zadovoljstvo već započetom suradnjom ove tvrtke s MORH-om te istaknuo da će Ministarstvo obrane podržati sve aktivnosti usmjerene afirmaciji tvrtke na jakom njemačkom tržištu.

U fokusu

Gradske organizacije HSS-a Novog Marofa i V. Toplica prešle u HSS Braće Radić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradski odbori Hrvatske seljačke stranke Novog Marofa i Varaždinskih Toplica javljaju da su u nekoliko navrata u posljednja dva mjeseca i pokušaja da spase stranku HSS-a Varaždinske županije od jednoumlja svoga političkog vođe Kreše Beljaka, te njegova povjerenika I. Banekovića u provedbi uvažavanja mišljenja pojedinca (demokracije) nažalost nisu uspjeli.

Stoga su na svojim gradskim odborima jednoglasno donijeli odluku svih članova odbora, vijećnika u Gradskom vijeću Grada Novog Marofa (Nada Ključarić i Kruno Antolić) te zamjenika gradonačelnika Grada Novog Marofa ujedno i dosadašnjeg predsjednika Podžupanijske organizacije te potpredsjednika Županijske organizacije HSS-a Ivice Šanteka o prelasku u HSS Braće Radić.

Gradskoj organizaciji Grada Novog Marofa i prelaska u Stranku Braće Radić pridružila se i Gradska organizacija HSS-a Varaždinske Toplice na čelu s predsjednikom Ivanom Škrlcem i zamjenikom Tomislavom Prstecom.

Zaključak oba dvije Gradske organizacije HSS-a je da će u buduće djelovati u HSS-u Braće Radić na dobrobit svojih sugrađana pod čijim će i imenom izaći na lokalne izbore.

Nastavite čitati

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!