Povežite se s nama

Međimurje

Obilježena 26. obljetnica zaustavljanja tenkova

Objavljeno:

- dana

MURSKO SREDIŠĆE

Prigodnim polaganjem vijenaca u Murskom je Središću obilježena 26. obljetnica sprečavanja prolaska tenkova tadašnje JNA iz Slovenije prema Hrvatskoj.

Što se sve događalo tog jutra opisao je Zvonko Rihtarec, tadašnji zapovjednik Policijske postaje.
– Ljudi su se iz revolta odlučili ustati i spriječiti prolaz tenkovima. Stari, mladi, djeca… svi smo se skupili. Tek kasnije smo postali svjesni koliko je to bila opasna situacija, s obzirom na to da smo se goloruki suprotstavili naoružanoj vojsci.

– Važno je prisjećati se takvih događaja, kako bi budući naraštaji razumjeli što se sve događalo na početku stvaranja naše domovine – dodao je gradonačelnik Dražen Srpak, najavivši pritom i inicijativu promjene imena Ulice Josipa Broza Tita u Ulicu Republike Hrvatske.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje