Povežite se s nama

Međimurje

Obilježeno 90 godina rada Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Domašinec

Objavljeno:

- dana

OBLJETNICA

Povodom obilježavanja 90 godina rada Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Domašinec svečano je proslavljen veliki jubilej. Sada već davne 1927. godine grupa mještana osnovala je Dobrovoljno društvo, koje je na početku rada okupljalo 20 članova.

– U 90 godina DVD je odradio sve vatrogasne intervencije koje su se dogodile na području općine, ali i šire. Smjernice i ciljevi DVD-a u budućnosti težit će praćenju sve zahtjevnijeg modernog načina života, pa će se i rad prilagođavati životnim potrebama, uz neprestano opremanje novom tehnologijom i opremom za gašenje, a isto tako i na stalnom pomlađivanju Društva kako bi se ova lijepa i bogata tradicija nastavila – rekao je predsjednik Društva Robert Filipović.

Bila je to prilika i za uručivanje priznanja. Srebrna vatrogasna medalja dodijeljena je Josipu Feliksu, Josipu Totu, Antunu Lisjaku, Ivanu Kovaču, Kristijanu Perasu, Ivanu Jančecu, Alenu Zadravcu, Stjepanu Tomašeku i Robertu Filipoviću, dok su brončane medalje dobili Mijo Kovač, Ivana Kovač, Vedran Baranašić, Josip Mikulić, Ivan Kovač i Mario Furdi. Spomenicu su primili Patrik Mihalec, Marko Pigac, Karlo Zadravec, Dino Krčmar, Matija Glavina, Patrik Jankulija i Valentina Ovčar. Mario Brez, Ivan Lacković, Juraj Perković, Antun Međimurec i Dragutin Sabadi dobitnici su priznanja, dok je spomenica Vatrogasni veteran završila u rukama Vinka Krznara i Antuna Vargeka.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

Donji Vidovec: zbog učestalih provala i krađa povećat će se broj policijskih ophodnji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Općine Donji Vidovec u posljednje se vrijeme bilježi povećani broj provala i krađa. Tim je povodom načelnica Bojana Petrić organizirala sastanak na kojem su bili načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, kontakt policajac Davor Igrec i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Da bi se zaustavilo širenje ovog problema i povećalo stanje sigurnost na području Donjeg Vidovca, ali i susjednih općina, policija će povećati prisutnost svojih djelatnika na tom prostoru.

– Želimo zamoliti sve mještane da surađuju s policijom te svojim opažanjima i saznanjima pomognu u sprječavanju kaznenih djela i otkrivanju počinitelja – poručeno je na sastanku.

Djelatnici Policijske postaje Prelog su već u prvoj polovici siječnja uspješno razriješili više kaznenih djela koja su se dogodila u posljednjih nekoliko mjeseci na području Općine Donji Vidovec te su prema počiniteljima poduzete određene mjere.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Na Mađerkinu bregu niknuo kostur budućega Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Napreduje izgradnja Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinu bregu.

U tijeku je montaža čelične konstrukcije vidikovca (stepenica i platformi) te je dosad izvedeno oko 60% radova. Radove su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, voditelj TIC-a Općine Štrigova Josip Mikec i županijska pročelnica Blaženka Novak.

Završetak montaže konstrukcije u planu je do kraja veljače, nakon čega slijede završni radovi u samom Centru i njegovo opremanje. Na lokaciji će posjetiteljima biti dostupne informacije o turističkoj ponudi cijelog Međimurja, a biciklisti će na raspolaganju imati odmorište opremljeno servisnom stanicom, prilagođeno i e-biciklima.

Prema ugovoru radovi završavaju 17. ožujka 2022., a izvodi ih Hidroing d.d. Ugovoreni iznos radova je 5.827.712 kuna bez PDV-a. Biciklističko-informativni centar s vidikovcem jedna je od komponenti projekta CycleSeeing Attractour – CSA, sufinanciranog iz prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska, koji provodi Općina Štrigova u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Štrigova i Gradom Nagykanisza, uz podršku Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.463.966,46 eura.

Nakon dovršetka vidikovca, održat će se raznovrsne radionice u koje će biti uključena djeca školske dobi te turistički stručnjaci s područja Međimurja i Nagykanizse kako bi ih se upoznalo s novitetima koji će proizaći iz projekta.

Kako bi se privukao što veći broj turista, ne samo za kratkotrajne posjete već i za duži boravak, osmišljena su i tri turistička paketa – biciklistički paket, paket zdravlje i wellness te eko-turistički paket. Navedeni paketi će pridonijeti tome da projektno područje postane privlačnije turističko odredište, a ne samo tranzitno. Turisti će se tako upoznati s novoizgrađenim atrakcijama, ali i s postojećom kulturnom i prirodnom baštinom destinacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje