Povežite se s nama

Međimurje

BIMEP: Očekuje se više od 3.000 biciklista

Objavljeno:

- dana

BICIKLIZAM

Ovogodišnji „BIMEP 2017. – Biciklima međimurskim putevima“ održat će se u nedjelju, 23. travnja, od 9 do 18 sati.

Putevima Međimurja ukupno će voditi 16 punktova, posebno zamišljenih za sve ljubitelje biciklizma. Uz organizaciju Međimurske županije i Međimurskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”, ujedno su u samu provedbu ove manifestacije uključeni i Turistička zajednica Međimurske županije, gradovi i općine na području Međimurske županije gdje će biti postavljeni ulazno-izlazni punktovi, Policijska uprava međimurska, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i svi volonteri i rekreativci koji svake godine ovu manifestaciju učine nezaboravnom u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije.

Start

Start je moguć sa svakoga ulazno-izlaznog punkta u Međimurju u vremenu od 9 do 18 sati, do kada su otvoreni punktovi, a svojim će sudjelovanjem svaki sudionik ujedno dati svoj obol obilježavanju Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane. Organizatori su uvjereni da će nakon prošlogodišnjeg rekorda od više od 3.000 biciklista ove godine postići novi rekordni odaziv te time dokazati da se u Međimurcima i njihovim gostima zaista budi svijest o važnosti kretanja i rekreacije.
Svakoga tko se taj dan odluči sjesti na dva kotača čeka 150 kilometara ljepota Međimurja u jednom danu, a osmišljene su posebne trase za svakoga pojedinog sudionika BIMEP-a, kako svaki biciklist može odabrati stazu i određenu kilometražu koju može proći u tih devet sati mogućnosti službene vožnje. Bitno je napomenuti da se svaka osoba koja će se uključiti u ovogodišnju “turu s biciklima po Međimurju” treba pridržavati osnovnih načela, koja su propisana kako bi se izbjegle eventualne krizne situacije zbog nepažnje.

Plan

Startnina ove godine iznosi simboličnih 5 kuna, a svaka osoba koja će biti sudionik ovogodišnje manifestacije dobit će i prigodnu diplomu. Ujedno, već po tradiciji, na svakom će se punktu osigurati mogućnost osvježenja vodom za vozača, ali ujedno pritom i pregled te popravak njegova bicikla. Organizator će osigurati dežurstvo prve pomoći i osiguranje prometne policije, radi kontrole prometa i pratnje većih najavljenih organiziranih grupa, ali na prvome mjestu sigurnosti svakog sudionika u prometu.
Prijaviti se može putem posebno osmišljenih prijavnica, a za one najmlađe i osobe koje nisu punoljetne potreban je potpis roditelja. Detaljan plan i program tura može se vidjeti na ovogodišnjem plakatu BIMEP 2017.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje